Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Elmentem kezesnek sajnos 4...

Elmentem kezesnek sajnos 4 éve, és nem fizetik, hogyan lehet hivatalosan, jogi úton behajtani tőlük majd?

Figyelt kérdés
2010. jún. 20. 21:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
49%
Sajnos sehogyan. Amikor elvállaltad a kezességet vállaltad azt is, hogy önként és dalolva az adós helyébe lépsz ha nem fizet. Ezek után sajnos semmi jogalapod nincs arra, hogy az adóstól pénzt követelj. :-(
2010. jún. 20. 21:14
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha kifizetted helyette az adósságot,és megvannak a megfelelő bizonylataid erről,akkor indíthasz polgári peres eljárást a követelésedről.
2010. jún. 20. 21:23
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

1) a rossz hír, hogy fizetned kell

2) minden bizonylatot tegyél el

3) először is tértivevényes levélben kell felszólítani az adóst a fizetésre, ha nem reagál rá akkor fizetési meghagyást kell kezdeményezz a bíróságon ennek van költsége van, de azt is ráterhelheted (ezt a levélben is írd meg neki)...ha a fizetési meghagyásra 15 napon belül nem reagál, akkor jogerőre emelkedik és ha nem fizet megy a végrehajtó hozzá. Ha ellentmond a fizetési meghagyásnak, automatikusan polgári perré alakul...ott meg meg fogják ítélni neked a fizetést és ha más nem végrehajtó behajtja tőle (ennek a hátránya, hogy ez akár évekig is húzódhat)

2010. jún. 20. 21:41
 4/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2010. jún. 21. 15:11
 5/14 anonim ***** válasza:

Az utolsó válasz mind szép, de miből fogsz perelni?

A kezes az adós helyett először a részletet fizeti, aztán az ingatlanával és az ingóságaival is felel.

Ha mindent elveszítesz és a fizetésedet is megterhelik akkor még az ügyvédeket is gazdagítani fogod?

Az adott ingatlanban van tulajdoni hányadod és kezes is vagy érte?

2010. jún. 22. 17:54
 6/14 anonim ***** válasza:

Tényleg az utolsó válasz csak azért nem értem, mert az adós, akiről szó van és nem fizet, az csak az ingatlanával felel a hitelért.

Hogy mehet hozzá a végrehajtó, ha a kezes megnyeri a pert?

Én még egyébként pernyertes kezesről nem hallottam, csak olyanról aki élete végéig nyögte más tartozását.

2010. jún. 22. 17:57
 7/14 anonim ***** válasza:
17:54 minden kárát ráterhelheti az adósra, a per és ügyvédi költségeket is, az ügyvédnek utólag is fizethet, csak az illetékeket kell előre....amúgy meg jogosan jár neki a pénz, miért mondana le róla önként és dalolva...sőt nem ártana még most megkezdeni az eljárásokat, mielőtt az adós mindenét eltünteti ;)
2010. jún. 22. 17:59
 8/14 anonim válasza:
Ugyanebben a cipőben jártunk mi is, csak nekünk kölcsönt kellett felvenni ahhoz, hogy AZT a kölcsönt kifizessük, amiért anyám és keresztapám elvállalta anno a kezességet. Így a csaj végzés által perkál jelenleg nekünk havonta x összeget :)
2010. jún. 27. 11:28
 9/14 anonim ***** válasza:
61%
Hát elég nagy hülyének kell lenni ahhoz hogy valaki kezes legyen... De így csak annyit mondok hogy aki hülye haljon meg...
2010. jún. 27. 12:40
 10/14 anonim ***** válasza:
Evvel vegyetértek:"Hát elég nagy hülyének kell lenni ahhoz hogy valaki kezes legyen..."
2010. jún. 27. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!