Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Elmentem kezesnek sajnos 4...

Elmentem kezesnek sajnos 4 éve, és nem fizetik, hogyan lehet hivatalosan, jogi úton behajtani tőlük majd?

Figyelt kérdés
2010. jún. 20. 21:00
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Amúgy csak személyi hitelre mentem el neki, a barátnőmnek, és régebben is vettek fel,akkor fizették rendesen, csak most nem tudták ezt a hitelt,mivel a férjének nem volt munkahelye fél évig, a barátnőm meg gyesen van 3 gyerekkel.

De most megígérte,hogy mivel a férjét már felvették dolgozni, így törleszteni fogja a levont hitelem, de lehet,hogy csak apránként, de nekem az is jó, ha máshogy nem is tudják egyenlőre.

Különben is, azért mert segítettem nekik,még nem vagyok hülye, más is segítene a barátnőjének és bíztam benne,hogy majd visszaadják apránként. De majd most fogok kapni először tőlük pénzt vissza, remélem betartják a szavukat.(bár régebben is voltam kezesük,mindig fizették rendesen akkor is és nem volt belőle probléma).

2010. jún. 27. 21:16
 12/14 anonim válasza:

Attól függ milyen kezesnek mentél el...

Mert van

- Egyszerű kezesség

- Készfizető kezesség

A különbség az, hogy amikor egy egyszerű kezességnél nem fizet az adós.... a banknak végig kell zongoráznia a lépéseket... felszólítja az adóst, ezentúl sem fizet akkor megpróbálja behajtani rajta, ha így sem, felszólítja a kezest... ha az sem fizet akkor őt is felszólítja, aztán behajtja rajta... ez igen sok idő a banknak ezért szokták az apróbetűben odabiggyeszteni h Készfizető kezesség...

Itt nem kell a banknak végigmenni a lépéseken, attól hajtja be az adósságot akitől akarja ( és mivel ha az adós akkor kakiban van, hogy nem tud fizetni havi 30-at akkor igen valószínű, hogy a kezeshez fog fordulni...)

Te tudod melyiket írtad alá:S

2010. jún. 28. 12:57
 13/14 anonim ***** válasza:
sehogy.
2010. jún. 29. 07:01
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Egyszerű kezesnek mentem el.
2010. jún. 29. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!