Lakáshitelt szeretnék felvenni. Az új szabályok szerint mennyi hitelt kaphatnák, ha a lakás 6,9 millióba kerül?
Ezt a kérdést csak a konkrét adatok ismeretében lehet megválaszolni, mert rengeteg dologtól függ.
Számít az ingatlan összes adata (hol van, miből épült és hány éve, milyen állapotú, milyen a komfort fokozata, stb, stb?)
Számít, hogy milyen az adós/ok jövedelmi helyzete, életkora, vannak-e eltartottak, egyéb adóságok, folyószámlára érkezik-e bér stb, stb.
Ez mind, mind befolyásolja, hogy mennyi hitelt lehet kapni a 6,9 milliós vételárhoz képest.
Ha többet szeretnél erről megtudni, akkor írj privátban.
Sinus-tétel:
sin(alpha)/a = sin(beta)/b = sin(gamma)/c
Cosinus-tétel:
c*c = a*a + b*b - 2*a*b*cos(gamma)
Tangens-tétel:
(a-b)/(a+b) = (tg((1/2)*(alpha-beta))) / (tg((1/2)*(alpha+beta)))
Cotangens-tétel:
(a-b)/(a+b) = (ctg((1/2)*(alpha+beta))) / (ctg((1/2)*(alpha-beta)))
(alpha, beta es gamma az a, b, es c oldalakkal szemközti szög)
Nos, miután behelyettesítetted az adott jegybanki alapkamat, tranzfaens abszolútját illetve, összeveted a relatívval megkapod. Ez átlag 5000-7000 kondzso, azaz 3-4 millió forintra számíthattok. Jobb esetben. :)
Ha a lakást a bank is 6,9 mill Ft-ra becsüli, akkor a kormány által meghatározott maximum ennek a 75%-a, azaz maximum 5,175 mill Ft adható hitelbe.
Ennél szinte minden bank kevesebbet ajánl az ügyfeleinek, de hogy mennyivel kevesebbet, az már az adott bank saját hitelezési szabályaitól és az ügyfél hitelképességétől együttesen függ.
egy hiteltanácsadó
eEőző előtti vagyok akkor én is mondanék szakmát,
fizikus, orvostan hallgató, matekprofesszor a sorbonne-n,de amúgy felmosó a MC Dolald's -ban.
Azért erre a "jobban megfizetésre" azért ne vegyél mérget:)
Hiába vagyok a világ legokosabb, legbecsületesebb hiteltanácsadója, ha egyre kevesebb a hitelképes ember és még ők is inkább a meséknek dőlnek be, minthogy elhiggyék az igazat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!