Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Bankszámla befizetések forrásá...

Bankszámla befizetések forrását vizsgálják?

Figyelt kérdés

Szóval, 18 éves diák (tanuló) vagyok.

A lényeg kb annyi, hogy szüleim elváltak, apámmal nagyon ritkán találkozok. Az elmúlt fél évben találkoztunk 5-ször, minden alkalommal adott 10 ezer forintot. Ezeket nem költöttem el innen van 50 ezer forintom. Májusban nyitottunk nekem egy bankszámlát az OTP-nél, hogy ne otthon tartsam a pénzt. Bérmálkozásra a rokonságtól kaptam 60 ezer forintot, így a számlámon van 110 ezer forint.

Most az a kérdés érdekelne, hogy a pénz nyilván legális forrásból van, de hogy a banknál, digitálisan, annyit látnak hogy egyik napról a másikra megjelenek 110 ezer forinttal, és jogosan merülhetne fel a kérdés hogy honnan? (nem vagyunk gazdagok).

Üdv.

2014. jún. 22. 20:18
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Amíg nincs bankszámlád, nylván nem tudod ott tartani a pénzedet. Ha meg megnyitod és beraksz rá 110 ezer forintot, az nem jelent többet, minthogy a spórolt pénzedet beraktad.

Nem fognak ellened vagyonosodási vizsgálatot indítani, ne izgulj! (Ahhoz még egy pár nullát hozzá kéne rakni az összeghez.)

2014. jún. 22. 20:25
 2/9 A kérdező kommentje:
Értem. És mondjuk ha apám egy összegben ideadta az autósiskola tandíját (jogosítvány), ami 150 ezer ft? Itt már nem a számlanyitáskor fizetem be a számlára, de jogosan kérdezhetik meg.
2014. jún. 22. 20:31
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen piti összegeknél nem fognak vizsgálódni, nyugi.
2014. jún. 22. 20:40
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon a bank nem kérdez semmit, ha pénzmosás gyanúsnak találja a tranzakciót, akkor jelenti a hatóságoknak. Ekkora összeg senkit sem fog érdekelni.
2014. jún. 22. 20:40
 5/9 anonim ***** válasza:
85%
nem keresik h ki mennyit és miért utal...
2014. jún. 22. 20:42
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon kicsi összeg, ennyit akár hetente is berakhatsz, akkor sem fognak vizsgálódni. Ahhoz hatalmas a bankok forgalma az országban, hogy gyerekek zsebpénzének a forrását ellenőrizgessék. :)
2014. jún. 22. 20:45
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
A pénzmosás miatti vizsgálat összeghatára most 3,6 millió forint. Ennyit kell egyszerre betenni ahhoz, hogy igazolást kérhessenek a pénz forrásáról.
2014. jún. 22. 20:46
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2014. jún. 22. 20:49
 9/9 anonim ***** válasza:

Valóban van egy 3.6 milliós limit, de az sem erre vonatkozik, hanem az ügyfélazonosítási kötelezettségre.

A pénzmosás gyanút összegtől függetlenül jelenteni kell, és nem feltétlen az összeg a döntő.

Pl. ha valaki minden nap befizet 2 milliót az biztosan gyanús, de egy egyszeri 10 millió nem feltétlenül.

2014. jún. 22. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!