Bankszámla befizetések forrását vizsgálják?
Szóval, 18 éves diák (tanuló) vagyok.
A lényeg kb annyi, hogy szüleim elváltak, apámmal nagyon ritkán találkozok. Az elmúlt fél évben találkoztunk 5-ször, minden alkalommal adott 10 ezer forintot. Ezeket nem költöttem el innen van 50 ezer forintom. Májusban nyitottunk nekem egy bankszámlát az OTP-nél, hogy ne otthon tartsam a pénzt. Bérmálkozásra a rokonságtól kaptam 60 ezer forintot, így a számlámon van 110 ezer forint.
Most az a kérdés érdekelne, hogy a pénz nyilván legális forrásból van, de hogy a banknál, digitálisan, annyit látnak hogy egyik napról a másikra megjelenek 110 ezer forinttal, és jogosan merülhetne fel a kérdés hogy honnan? (nem vagyunk gazdagok).
Üdv.
Amíg nincs bankszámlád, nylván nem tudod ott tartani a pénzedet. Ha meg megnyitod és beraksz rá 110 ezer forintot, az nem jelent többet, minthogy a spórolt pénzedet beraktad.
Nem fognak ellened vagyonosodási vizsgálatot indítani, ne izgulj! (Ahhoz még egy pár nullát hozzá kéne rakni az összeghez.)
Valóban van egy 3.6 milliós limit, de az sem erre vonatkozik, hanem az ügyfélazonosítási kötelezettségre.
A pénzmosás gyanút összegtől függetlenül jelenteni kell, és nem feltétlen az összeg a döntő.
Pl. ha valaki minden nap befizet 2 milliót az biztosan gyanús, de egy egyszeri 10 millió nem feltétlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!