Lehet a lakástakarékba egyszeri éves befizetéseket tenni a havi befizetések helyett?
Persze, a 3% után fizetendő kamatadó bakfitty lenne, de az állami támogatással együtt még mindig sztem ez a "legjövedelmezőbb". Évente a befizetett 240e Ft-ra 72e Ft jár + a kamat.
Az a baj, hogy maximalizálva van a befizetett összeg és csak 1 ltp-t lehet kötni egyszerre személyenként.
Ha tudsz konkrétumot írni, szívesen veszem.
De a 72ezer akkor is jár, ha havonta fizetgeted a 20ezret! És ebben az esetben a decemberi befizetésre 11 hónapig, a novemberire 10-ig (és így tovább) kapod a banki, 3%-nál magasabb kamatot. Ha év elején odautalod mindet, akkor meg 3%-kal kell megelégedned. Ezért értelmetlen előre befizetni az egészet.
Ne akarj sokat, évi 72ezer így is elég szép állami támogatás, ne légy telhetetlen! Inkább azt tartom gondnak, hogy a kamatot fix 3%-on tartják! Ez a szemétség sztem... Tehát amit itt adnak, azt ott elveszik.
Ja, ha egyben befizetem, akkor ugrik az állami támogatás? Ezt nem tudtam. Így persze más a szitu.
Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!