Vissza fogják adni a magánnyugdíj péztári befizetéseket a maradóknak amit átirányítottak 2010 november 1-től az APEH fele 14 hónapig?
Figyelt kérdés
2011. jan. 21. 08:31
2/6 anonim válasza:
Szerintem nem, mert nem lesz miből visszaadni és nemcsak a nov.dec. hónapról, hanem az egész 2011-es évről is szó van. Különben is olyan helyzetet teremtettek, hogy muszáj legyen az államiba visszalépni.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi, én már a maradás mellett döntöttem, csak fájna, ha a 24% -on felül még a saját befizetéseimet is lenyúlnák.
2011. jan. 21. 17:13
4/6 anonim válasza:
Nem pénzben. A decemberi törvény 1.sz. mellékletében van egy képlet, és az erről szól. Plusz szolgálati időt ismernek el vele, nagy átlagban +1 %-ot jelent majdan az állami nyugdíjból (hiszen 2011. november 30-ig mindenki kapja az államiból is a részt).
Nézd meg: 2010. évi CLIV. törvény.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszi! Akkor az eddigiek szerint mivel állami nyugdíjam egyáltalán nem lesz, tisztán lenyúlják...
2011. jan. 26. 19:27
6/6 anonim válasza:
Hát nem. 2011. november 30-ig terjedő időre mindenkinek - annak is, aki mnyp-tag marad - a régi szabályok szerint van állami nyugdíja, azaz 25-75 %-os arányban a mnyp-ból is, az államiból is kap nyugdíjat.
Csak az ezt követő időre nincs állami szolgálati idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!