2010. November 13-ai (vagy akörüli) babák Anyukái, hogyan telik napotok, babátok miket tud már csinálni?
Szia.Nem tudom az akörülibe mi is beletartozunk-e?:D
Nov.27
Sikongat ha olyat csinálok ami tettszik neki,már 2szer megfordult,nagyon sokat gagyarászik,megindult a fogzás is,nevet,ugy tarja magát mint valami vasgyuró.:D
De ha nálatok valami nem olyan mint a többi novemberi babánál el ne keseredj ugyanis MINDEN baba különböző ütemben fejlődik nincs 2egyforma ütemben fejlődö baboca.Te babód miket tud?
Napjaink:
6-7körül kel,reggeli,szundi,tizórai,játék,megint szopi,játék,szopi,séta,szopi,pancsi,szopi.
Végig alussza az éjszakát(8hetes korátol) 7kor pancsi,szopi berakom a kiságyba és alszik is.Néha felkel hajnalba egy kis kajcsiért:D
Szia!
Az én kisfiam is nov.13-án született. 3300 gramm és 53 cm volt. Két hete volt 7100 gramm és 67 cm. Most, hogy egyre jobb az idő, sokat sétálunk, Nagyon igényli a vele való foglalkozást. Forog a hátáról a hasára, hasáról a hátára. Egy ideig szépen eljátszik egyedül is. Nagyon sokat gőgicsél, próbálkozik a felüléssel.
És a te babád?
Kisfiam nov.3-án született. Most 6300g és 65cm. Már eszik szilárdat, a tízórait kiváltottuk. Vegyesen kap tejcit és tápszer ezen felül. Hátról hasra simán fordul már egy hónapja és vissza is megcsinálta a napokban kétszer. Próbálkozna a kúszással, de még nem igazán megy, ezen sokszor kiakad. Ölben állandóan húzza fel magát ülésbe és pihiszékbe kapaszkodva is, ha visszafektetem bömböl.Ezen meg én vagyok kiakadva.:) 7kor kelünk, szopizik, aztán 10ig alszik, ezen felül még 3x fél-egy órát alszik naponta és az éjszakát és végig alussza.Sokat gagyog, visong, kuncog. A kezébe adott játékokat tüzetesen vizsgálja, forgatja a kis ujjai közt. Cumiját ki-be veszi a szájából.
Imádni való, napról napra okosabb.
És a te babád?
Kislányom 15-én született, 4kg-mal, 4 hónaposan volt 7,5 kg és 63 cm. 3 hónapos kora óta hátról hasra, 4 hós kora óta pedig hasról hátra is fordul. Azóta édesen gurul a földön ha lent játszik. Éjszaka egyszer ébred 3-4 között. 8-ig alszik, délelőtt még egyszer szundizik 30-40 percet, délután míg hideg volt séta közben szunyált 3-4 órát is egyben, mióta bejött a meleg, kétszer szundizik 1-1 órát. 8körül fürdik. Sikongat, nevetgél, a családtagokat különleges mosollyal örvendezteti meg, de általában az idegenekre is mosolyog. Háton fekve ha fogom a kezét ülésbe húzza magát:):)Mindent megrág, a kezével ügyesen nyúl a dolgokért, cumit ki be veszi a szájába. A fogzás nála már jóideje tart, de ha minden igaz, hamarosan ki is bújik:)
Eszünk már almát, barackot, sütőtököt, répát, krumplit-minden ízlik neki:)
És a legnagyobbboldogság úgy ébredni,hogy fülig érő szájjal mosolyog rám a kiságyból:):)
Az én kislányom 3 kv-val és 51 centivel született. Épp az imánt voltunk mérésen, 5kg 90 dkg és 63 cm.
Egy hete adok már neki gyümölcsöt ( alma, barack, banán, narancs, és sütötök, krumpli) + szopizik.
El kellett kezdenünk a hozzátáplálást,mert 5 dkg-ot hízott 1 hét alatt, és a doki keveselte... De most jól behozta. Egy hét alatt 25 dkg-ot sikerült, pedig jó evő, szerintem lemozogja, mert ahogy leteszem már fordul is hasra, hasról hátra nehezen megy még neki.
Szépen fogja és nyúl a játékokért.
Éjszaka még eszik kb 2x-3x .Bár átaludnánk:DD
Reggel 7 körűl ébred szopizik,játszunk és alszik tovább 11 ig. Utánna ismét eszünk vmi gíümölcsöt és tejcsit,séta , aközben alvás, evés,játék d.után még egy óra alvás. 8 - kor fürdik eszik, és már alszik is:)
Nagyon mosolygós baba, mindenkire nevet aki csak megszólítja. Idegnekre is. Úgy becézik Őt h vigyori:)
Nagyon édes, és napról-napra okosabb :)))
10.03-as vagyok. Minket is paráztattak a súlya miatt, de én nem foglalkoztam vele. Nálunk is volt, hogy csak 70et vagy 50et hízott egy héten, de a doki azt mondta jó a súlya így is, ilyen alkat. Most hogy hozzátáplálok már 160g gyümit is megeszik egyszerre, meg még utána iszik 90 tejet. Csak tényleg lemozogják már most.
Jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!