Vett már fel valaki úgy lakáshitelt, hogy papíron többe került a lakás, mint valójában? Ugye akkor erre az összegre lehet kérni a hitelt, és a különbözetből lehet fedezni az önrészt. Csinálta így valaki?
A bankokat ilyen módon nem lehet megvezetni.
Egy bank a valódi értékhez képest is valamivel kevesebbet fog megállapítani forgalmi értéknek. Ebből számolnak egy úgynevezett menekülési értéket (HB), ami a forgalmi érték 75-90%-a attól függően, hogy milyen az ingatlan és hol van. A HB érték 50-100%-át fogod megkapni hitelbe attól függően, hogy Te mennyire vagy hitelképes és hogy melyik banknál próbálkozol.
Ebből látszik, hogy pl egy 10 millás lakásra kaphatsz 4 milla hitelt és kaphatsz 8 millát is, ha nagyon magas a legális, bejelentett jövedelmed, de olyan, hogy önerő nélkül hozzájuss egy ingatlanhoz és még felújításra is jusson a hitelből, az szinte kizárt.
Az, hogy mennyi vételár van írva az adásvételibe, csak annyiban számít, hogy annál többet nem kaphatsz lakásvásárlási hitelként még akkor sem, ha esetleg valami csoda folytán sokkal többet érne a ház, mint amennyiért valójában veszed.
Speciál én autót vettem így nem lakást!
Azaz a kereskedő többet írt a szerződésre.Mivel bekellett volna fizetnem a vételár 40%-át de annyi pénzem nem volt.A kereskedő megoldotta:az autó vételára 860.000 Ft volt ő szépen ráírt 1.200.000 Ft-ot és így megkaptam a banktól a kölcsönt a valós vételár egészére a 860.000 Ft-ra.Így mindenki jóljárt:Nekem fillér nélkül lett autóm pár napon belül,a kereskedő jutalékot kapott a banktól,a régi tulaj megszabadult az autójától és legjobban a bank járt mert 48 hóra kiadta a 860.000 ezret én meg szépen befizettem érte kb 1.350.000 Ft-ot.
Szóval én nem tartom kizártnak,hogy ne oldanák meg a problémád!Keress meg egy ingatlan közvetítő irodát és elmonják a lehetőségeket!
Mivel az autónál nincs értékbecslés, ott lehet(ett) így trükközni, de jelzáloghitelnél ez nem így működik. Ott minden esetben az számít, hogy a bank által kirendelt értékbecslő mit mond, mit értékel. Ők viszont nem nagyon hajlanak a trükközésekre, mert az állásukkal játszanak.
Hitelezéssel foglalkozom, ismerem a jelenlegi hitelezési szabályokat. Csak akkor van esélyetek így minimális önerővel, vagy önerő nélkül lakáshoz jutni, ha még egy ingatlant fel tudtok ajánlani fedezetnek.
Az 5 milla körüli ingatlannál még egy dologra nagyon figyeljetek. Ha a bank becslője azt mondja, nem éri el az ingatlan értéke a 4 millát, akkor azt egyáltalán nem fogadják el fedezetnek, tehát arra nem is kaphatsz hitelt.
Ha kb 1 milla önerőt össze bírtok szedni és van konkrét elképzelésetek, hol szeretnétek lakást, házat venni, lehet, tudok segíteni, ha privátban megkeresel.
(Nem csak hitelezéssel foglalkozom, hanem olcsó, bedőlt hiteles lakások értékesítésével is)
EROTAX gépjármű értékbecslés!Tehát az autóknál is van ilyen!Amúgy meg nem jelzálog kölcsönt szeretne felvenni kedves barátunk hanem fedelet a feje fölé.
Országunkban nagyon sokan az állásukkal játszanak mégis virágzik a korrupció!
Tehát én még mindíg azt állítom,hogy van lehetőség a kérdező számára csak megkell találja a megfelelő EMBERT aki tud/hajlandó ebben segíteni!
Na jó ez csak vicc de ha nem tud lakást venni akkor már nagyon komolyan felszerelt full extrás lakóbuszok és lakókocsik vannak,és szívest örömest segít az autó kereskedő...
I the devil
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!