Szeretnénk felvenni 300. 000 Ft hitelt a barátommal, most költöznénk össze. Mennyire kockázatos a hitelfelvételbe belevágni?
Miért kell fröcsögni? Savanyú a szőlő úgy látom.
Akkor sem jó hitelt felvenni, csak hogy most költözzön össze, ne egy hónap múlva- ez a véleményem.
Abban igazad van, hogy elgépeltem az egyik számot, kár, hogy nem az oldalt linkeltem be. Elnézést a hibáért. Kérdező meg tudod nyitni a honlapot.
Egyébként valóban nem tudom beleélni magam a kérdező helyébe, mert mint írtam nem tartom okos döntésnek a hitelfelvételt ERRE.
Normális hangnemben, normálisan érveltem, az előző hozzászóló magáról állít ki szegénységi bizonyítványt a stílusával, de legalább egy valamiben biztosan több nálam: hitelekkel tele van ;)
1: NEM kell személyeskedni, az, hogy én tele vagyok-e hitelekkel, az a kérdés szempontjából teljesen irreleváns. Mint ahogy az is, hogy te pénzügyi elemzőnek próbálod magad eladni. Ezzel kapcsolatban nem tudom, melyik a nagyobb baj. Az, ha olyannak próbálod kiadni magad, ami nem vagy, vagy az, ha ilyen tudással vagy pénzügyi elemző.
2: Ha neked mégis fontos, hogy tudd, nincs hitelem. Nem is volt. Még egy kis személyeskedés, van saját tehermentes házam és autóm. Nem örököltem semmit, szülőktől nem kaptam semmit. Ja, és nem dolgozom pénzintézetnél, nem származik hasznom abból, ha bárki hitelt vesz fel. Ha neked számítana... Egyszerűen utálom a minden racionalitást mellőző fóbiás hozzászólásokat. Legyen az hitelfóbia, vagy más fóbia.
3: Nem normálisan, hanem bután érveltél. "Ha mindketten kerestek, akkor ezt az összeget közösen 1-2-3 hónap alatt össze lehet spórolni." Leírta, hogy 300-ra van szüksége, és havi 50 marad meg nekik. A sima osztás sem megy?!? "Akkor költözöm össze valakivel, ha adottak a feltételek" Vagy akkor megyek el otthonról, ha ott már NEM adottak a feltételek.
Továbbra is azt mondom, hogy ferdítesz, egyetlen példád sem az objektív tájékoztatást szolgálja. Se a 27*11, mert ez téves, se a 100ezret érjen meg, hogy várnak, mert ez is téves, se a 1-2-3 hónap alatt összerakják, mert ez is téves, se a cofidis törlesztésre számolt utalásra is írt 500Ft-od, mert ez is téves. Összességében egy hitelfóbiás hozzászóló összképét fested. Továbbá hülyének nézed a kérdezőt, mint aki önmaga nem tud felelős döntést hozni. (Mondjuk nehéz is, ha ilyen idióta tanácsokat kap...)
Kérdező, egy dolgot fogadj meg a fóbiásnak: nézd meg a honlapot!
igen, nő vagyok, írtam is a kérdésben, hogy a barátommal.
tömktrvágod a barátodat, belehajszolod szegényt a hitelspirálba
"tömktrvágod a barátodat, belehajszolod szegényt a hitelspirálba" köszi szépen. először is, ő vetette fel a hitel lehetőségét, és semmibe sem hajszoljuk bele a másikat, hanem együtt, közösen megpróbálunk megoldást találni az előttünk álló problémákra.
Igen, sajnos ez nem úgy megy, hogy még üldögélünk pár hónapot nyugalomban és békességben, és gyűjtünk. (Azért örülök hogy valaki azért megértette ezt a helyzetet.) Tudom, ez sokkal jobb lenne így, én sem hitellel akarom indítani a közös életet, de néha eljön az ember életében az a pont, amikor ez a kisebbik rossz. Mindenkinek kívánom hogy náluk ne jöjjön el, és még ki tudják bírni az utolsó pár hónapot.
Mindenkinek köszönöm, aki segített, vagy adott valamilyen ötletet. A hitel nyilván csak végső megoldás lenne, és ez ügyben akartam tájékozódni hogy milyen lehetőségek vannak. Az üljünk otthon a seggünkön az megvolt éveken keresztül, gondoltam hátha van más is. Tényleg ésszerűbben hangzik hogy maradjunk még, de jelenleg ott tartunk hogy a hitel is jobb döntés ennél. Oké, ne erre vegyünk fel, csak mindenkinek más dolog fontos az életében.
Azért nem akartam, hogy ebből a kérdésből itt vita legyen, mindenesetre jól esett, hogy valakik értik, milyen helyzet ez, de természetesen nem veszítjük el a józan ítélőképességünket az ügyben, ezért is akartam előbb tájékozódni a dolgokról. Szóval megfontoljuk még. A konkrét tippeket is köszönöm, majd utánanézek.
Az üljünk otthon a seggünkön az megvolt éveken keresztül, gondoltam hátha van más is.
dugjatok inkább az sokkal jobb. aki hitelt vesz fel, az leszokik a dugásról. bacatlan puncika lesz belőled, ha belehajszolod a kanodat a hitelbe.
Nekem még mindig nem tiszta mire kell a hitel.
Kaukcióra, autóra? Ha nincs messze a melóhely, menj biciklivel, de ott a tömegközlekedés és mikor meglesz a pénz vesztek autót. Szerintem manapság az autó luxuscikk, albérlet, hitel mellett necces fenntartani. Egyel több gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!