Még mindig megteheti az autókereskedő, hogy kp-re drágábban adja az autót? Még mindig belerángatják az embereket hitelfelvételbe? Ezt miért hagyják?

Figyelt kérdés
2010. jún. 13. 05:29
 1/5 anonim ***** válasza:

ezt most nemm értem...

kinek a háthoz szegeznek pisztolyt, hogy hitelbe vásároljon autót?

ha valaki nem méri fel, hogy mi az, amit vállalni tud, az bizony meg is érdemli.

2010. jún. 13. 07:51
 2/5 anonim ***** válasza:

Amig valaki belemegy, addig igen.

A hitelre meg nem kényszerit senki, csak önként irhatod alá.

De a hitellel azért nem olcsaóbban, hane, drágábban veszed, mert a kamatokkal sokkal többre jön ki.

A legtöbb helyen egyébként a kereskedö inkább még leenged az árból, ha készpénzben fizetsz, mert akkor neki sincs kockázata.

2010. jún. 13. 08:35
 3/5 anonim ***** válasza:

Marhára nem értem. Ki hagyja? És mit?

Legjobb tudomásom szerint mindenki maga eldönti, hogy mit ír alá és mit nem. Talán a debilek nem tudnak dönteni, de ők általában gyámság alatt állnak és nem írhatnak alá.

2010. jún. 13. 09:51
 4/5 A kérdező kommentje:
Tényleg nem szegeznek pisztolyt az ember hátához, és önként írja alá a papírokat. Csak nem mindenki tud gondolkozni. Ezért is került nagyon sok ember nehéz helyzetbe, mert bevállalták a hitelt. Most bajban vannak, árvereznek és segítsen már rajtuk valaki... "Szegény devizahitelesek". Azt aláírom, hogy nagyon sok buta ember van, aki nem tudja felmérni a helyzetét. A kérdésem az lett volna bővebben: hogy egy millióra kiírt autóért készpénzre miért kell 1,1 milliót fizetni? Miért nem fordítva írják ki, hogy 1,1 az autó ára, de ha hitelre veszed meg, akkor elengednek belőle egy százast, így a 600.000 ft kamatból csak 500.000-t kell megfizetnem. Persze a hitel az más téma, ha valaki arra vesz autót. De aki kp-ra akar venni, annak 10 %-kal többet kell fizetni a kiírtnál. A kérdés erre vonatkozott. Én ezt tisztességtelennek tartom, de úgy látom, más ezt nem így gondolja. Talán ő is kereskedő, vagy bankos... Persze nekik is meg kell élni valamiből. Továbbá azt sem értem, hogy miért éri meg ennyi kamatot kifizetni? Mire lejár a hitel, addigra az autó értéke a felére csökken.
2010. jún. 13. 18:45
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, megteheti. Valószínűleg másik cégnél hitelbróker az illető, tehát jutalékot kap. Az alapösszeg így kisebb lesz, de a THM-et hozzászámolva jóval nagyobb. Aki ilyenbe belerepül, eléggé madár, és nem tanult semmi témához kapcsolódót.
2010. jún. 13. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!