Cetelem ennyire gané?

Figyelt kérdés

Sajnos 1 havi csúszásunk van már egy ideje mindig, (FIZETVE VAN! csak csúszva), ez a csúszás nem haladja meg a 60 napot, még annak közelébe sem ér. Minden hónap 7.-ig kell fizetni a havi 32.800 forintos számlát, fizetés meg 10-11.-én van. Szóval egy havi az elmaradás mindig. A múlthavit most tudtuk csak befizetni. Sajnos amíg nem rendezzük az anyagiakat, addig nem is lesz kinullázva az elmaradás. Ma hívott a nő, hogy múlthónapban beszéltünk, és akkor mondtam hogy nem tudom fizetni, és kérdezi, hogy van-e bármilyen akadálya annak hogy befizessem. Mondom megtörtént tegnap a befizetés. ŐŐŐ, egy pillanat! Mondom jó. Kérdezi, hogy mi volt az oka az elmaradásnak? Hát mondjuk hogy nem volt rá pénz többnyire, ez az első és legfontosabb ok. Rezsit is kell fizetni, nem csak a cetelem van a világon. Kérdezi hogy mikor van fizetés, mondom 10-11.-e, (mint ha meg se hallotta volna), felhívja a figyelmet hogy csekkes befizetés esetén a határidő minden hó 7.-e... Nem mondtam már, hogy az elébb ugattam el hogy 10.-én van fizetés, de oké. Mondja hogy mindig meg kell érkeznie a számlájukra a pénznek a késedelmi kamat, és az adósságkezelési díj elkerülése érdekében. Meg hogy további NEM FIZETÉS, esetén a szerződést felmondhatják. Elköszönt és ennyi.

Szerintem tegyünk különbséget a NEM FIZETÉS, és a csúszás között, mert SZERINTEM nem 1 a 2. Könyörgöm, 1 havi a csúszás, ami mindig fizetve van, ha utólagosan is. Nem hónapokkal, százezrekkel-milliókkal tartozunk. Kétszer kértünk halasztást, nem adták meg, mind a kétszer el lett utasítva, akkor miről beszélgetünk?

2014. ápr. 9. 16:39
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ui.: Jelenlegi helyzetünkben nem fogok tudni félretenni 66.000 forintot hogy a havit és az elmaradást egybe fizessem. Sajnos amíg nem tudjuk az anyagiakat rendezni itthon addig lesz csúszás, remélhetőleg már júniustól rendesen tudjuk fizetni.
2014. ápr. 9. 16:45
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Megértem a problémát, de gondolkodj egy picit a másik fél agyával is! A fizetési határidő minden hónap 7-e! Azaz ha te késve fizetsz, szerződést szegsz! Itt nem a Cetelem a gané, ő csak ragaszkodik a pénzéhez IDŐBEN! Egy bankot nem érdekelnek mesék, történetek, hogy miért nem tudsz időben fizetni! Az meg hogy szerinted nincs különbség csúszás és nem fizetés között az a te dolgod, a bank szemében ugyanaz. A történetekre meg azért nem kíváncsiak, mert mindenki minden sz*rral eteti őket hogy miért nem fizet! Mindentől függetlenül a határidő az határidő, be kell tartani. Gondolom te sem örülnél, ha a főnököd csak csűszással utalná a fizetésed, csak mert neki gondjai vannak.
2014. ápr. 9. 16:54
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem gané. Te aláírtál egy szerződést, hogy x időpontban x összeget fizetsz, ha ezt te késve fizeted be, akkor a bank jogosan cseszeget, hogy miért késik.

Csináltam eleget ilyen adósságbehajtós munkát, kifogás mindig van.

2014. ápr. 9. 17:12
 4/11 anonim ***** válasza:

Te / Ti hol dolgoztok, hogy csak 10-én, vagy 11-én jön meg az előző(!) hónapi fizetés?? Nem sietik el a bérszámfejtést...

11-én nem is jöhet a MTk szerint, 10-e a legeslegvégső határidő

A Cetelem hozzáállása sajnos teljesen érthető, bár 3 nap csúszás az nem a világvége

2014. ápr. 9. 17:24
 5/11 A kérdező kommentje:

Nem az előző hónapi fizetés jön meg következő hónapban, nem tudom hol írtam ilyet. Sajnos még tavaly év vége felé kezdődtek az anyagi gondok, ezért akkor elmaradtunk egyel, és azóta van a csúszás nem a fizetésben (bár épp ez, hogy akkor kezdődtek a gondok amikor a munkáltató a 10.-én esedékes munkabért ideadta hó végén) és csúszott minden. Azóta nem tudok sajnos félretenni 65600 forintot hogy egyszerre fizessek be kettőt hogy ne legyen elmaradás. Sajnos. Igen, aláírtam egy szerződést, cseszegetni is fognak, mert még 1-2 hónapig tuti nem fogom tudni rendesen havonta fizetni. A másik meg az, hogy azt nem b*sztatják aki 3-4 havival van elmaradva, dugig kamatokkal meg egyéb finomságok. Mi meg csak 1 havival csúszunk azt világvége.

Azt még tegyük hozzá hogy elkezdték a hitelkeretet emelgetni, és jöttek a "Gratulálunk! Hitelkerete most már megemelkedett!" levelek, mint ha bárki is kérte volna, meg mint ha nekem ebben örömöm lelném. Nem 3-4 ezer forint a törlesztő amit nem lehet megérteni hogy nincs rá pénz. 33 ezerről beszélünk. Amit meg én mondok nem kifogás, le lehet jönni nyugodtan, és számoljunk együtt mennyi jön be, és mennyi a kiadás. Állok elébe. Én nem azért nem fizetek mert helyette svájcban vagyunk kint nyaralni egy 5 csillagos luxus hotelben 4 hétig. Hanem mert NINCS MIBŐL. Egyenlőre törleszteni egyben.

2014. ápr. 9. 17:40
 6/11 anonim ***** válasza:
Hidd el, a 3-4 havisakat is csesztetik, csak őket már nem telefonos emberekkel, hanem már jogilag.
2014. ápr. 9. 17:42
 7/11 anonim ***** válasza:
amikor hívnak ,akkor éppen 2 havival tartozol, mert 1 havi csúszásban vagy állandóan és az aktuális havit is 10-11-én adod fel a 7-e helyett, tehát lekönyvelik 15-e környékén. Ezért hívnak és fognak is minden hónapban, amíg egyenesbe nem kerülsz. Ez a feladatuk, aláírtál egy hitelszerződést, amiben vállaltad, hogy minden hónap 7-ig beér a törlesztésed, ez nem történik meg, ezért telefonálnak. Ez a munkájuk mellesleg, én nem venném zaklatásnak ,hiszen ők teljesítettek, átutalták a pénzt időben, amit igényeltél, Te az ő pénzüket használod és nem kapják meg időben a részleteket. Érdemes időnként a másik oldalról is megvizsgálni a történéseket.
2014. ápr. 9. 18:48
 8/11 anonim ***** válasza:

Én is megcsúsztam egy havi részlettel, nekem is megvan az aokom, az én bankom is követel. Egyben nem tudom visszatenni, viszon minden hónapban 5.ezer forinttal többet utalok. Még három hónap csúszás és behozom magam. A bank mindig hivogat, de nem azért mert "gané", hanem azért mert nem időben teljesítem a kötelességem.

Amúgy meg tök mindegy hányadikán vonják, a fizetés első napján azonnal kell utalni az ilyen kötelező dolgokat. Nekem 29. a határidő 6. a fizetés. Sokan azt mondják, hogy addig nem marad. Dehogynem, 6. án reggel már utalom is tovább, kivétel azt az egy hónapot, amikor -nem az én hibámból -de elcsúsztunk.

2014. ápr. 9. 23:01
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom miért háborogsz, aláírtad, hogy fizetsz 7.-ig, ha te nem tudsz addig fizetni, nyugodtan cseszegethet a bank.
2014. ápr. 10. 09:10
 10/11 anonim válasza:

Megértem a problémád, és ugyanúgy érzelmi szintéren harcolsz a call-centeresekkel mint a többi kismillió ember ebben az országban.

Tapasztalatból mondom, (nem okításból) hogy csak a JÓADÓSOK kapnak ultimátumot ebben a világban. Kérvényezhetsz te bármiféle csúsztatást/halasztást akár havonta is, de ha az igazolt jövedelmedben nincs pozitiv változás akkor csak úgy méltányossági alapon nem sok esélyt látok erre.

Ha a szerződésedbe BELEIRTÁK a minden hónap 7-ét, akkor annak a pénznek minden hónap 7.-én rajta kell legyen. Ha nem, akkor szerződést szegsz, és csak a pénzintézet jóindulatán múlik hogy mekkora késedelmi kamatot/ dijat terhelnek rá a számládra.

Felmondani persze nem fogják, mert hosszas jogi procedura után (akár évek után) sem biztos hogy viszont látják a kamatos kamatokkal megduzzadt hiteledet. Persze kivétel mindig van. Ha 90nap után a mimimálbért meghaladó összeggel tartozol a nemfizetéseid miatt. De ennek inkább olvass utána a szerződésben minden benne van.

Szóval a cetelem nem ennyire Gané, csak Ganétúró :)

2015. okt. 5. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!