Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Fontos! Mit jelent a THM? A...

Fontos! Mit jelent a THM? A párommal most akarunk laptopot venni, de nem értjük, hogy mi az a 20-30-40% THM.

Figyelt kérdés

Azt olvastam, hogy ez azt az összeget mutatja meg, amit a vételáron felül kell még kifizetni. Ez igaz?

Egy 140.000Ft-so laptop esetében nagyon soknak számít a 35% THM? Nagyon fontos lenne a válasz!!!!

2009. dec. 17. 17:09
 1/5 anonim ***** válasza:
86%
Teljes hiteldíj mutató.
2009. dec. 17. 17:28
 2/5 anonim ***** válasza:
74%
140.000-es laptop esetén 35%-os THM-es hitelnél a teljes visszafizetendő összeg 189.000 huf. Döntsd el, hogy sok-e.
2009. dec. 17. 17:32
 3/5 A kérdező kommentje:
köszi, de ennyit én is tudok... utána néztem neten.... de én azt szeretném megtudni, hogy ez még a havi törlesztő részleten felül fizetett összeget jelenti, vagy ez csak azt mutatja meg, hogy mennyivel többet kell visszafizetnem?
2009. dec. 17. 17:34
 4/5 A kérdező kommentje:
második válaszolónak köszönöm a választ! :)
2009. dec. 17. 17:34
 5/5 anonim ***** válasza:

A thm minimum egy évre vetített érték.

Tehát, ha egy hitelnek a thm-e mondjuk 50%, de a futamidő csak 6 hónap, akkor nem kell mind az 50%-ot visszafizetned, hiszen az csak akkor lenne igaz, ha 12 hónap lenne a futamidő.

Remélem érthető volt... ;-)

2009. dec. 17. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!