Pénz nélkül nincs hitel?

Figyelt kérdés

Ha valaki tudna segíteni a problémámon, azt megköszönném :)

Sajnos úgy adódott, hogy férjemmel egyedül maradtunk, családi támogatás nélkül. Albérletben élünk, dehát jó lenne már egy saját lakás, ki is néztünk egyet ami minden igényünknek megfelel, és a hitel törlesztőrészlete nem lenne több, mint amit most elvisz a bérleti díj.

Csakhogy mindenhol 20+% önerőt, vagy másik lakást kérnek, jelzáloghoz.

Komolyan, akinek nincs kitömve a zsebe pénzzel, az haljon meg? Anyagi problémáink nincsenek, a törlesztőrészletet bármeddig el tudnánk fizetni, de míg albérletezünk, képtelenek vagyunk milliókat félrerakni, legalábbis normális időtávon belül.

Rokonunk nincsen, akinek a lakására jelzálogot kérjünk (egyáltalán van olyan épeszű ember, aki engedi?), gyűjtögetésünk hosszú évekig tartana, egy második kölcsönt, a katasztrofális törlesztőrészlete miatt nem szívesen vállalunk be, azt már valóban nem tudnánk teljes biztonsággal fenntartani.

Itt vége a játéknak? Nincsen erre valami megoldás?

2014. márc. 5. 17:27
1 2 3
 11/21 egy újabb válaszoló ***** válasza:
100%
A férjeddel is történhet bármi és akkor mi lesz? Egyikőtöknek se lesz fizetése, akkor hogy fizettek?
2014. márc. 5. 21:02
 12/21 anonim ***** válasza:
A megoldás az az, hogy szedj össze kétmilliót, s akkor vehetsz lakást. Az, hogy van munkád, nem garancia semmire. Ha nem tudsz összerakni önerőt, nem vagy hitelképes, ez így van jól. Pont azért van ennyi bajba jutott ember most, mert nyakra-főre kaptak hitelt a meztelen seggükre.
2014. márc. 6. 09:17
 13/21 anonim ***** válasza:

Az előző vagyok: most olvasom, hogy neked nincs munkád, de nem is lesz. Csak a férjed keres. Erre nem adnak hitelt. Akkor sem, ha ő, ahogy írod "technikus, aki be van betonozva a munkahelyére".

Azt írod, nem tízmilliós lakást néztetek ki. Az jó, akkor kevesebbet kell önerőre spórolni. Kössetek lakáskasszát, mindkettőtök nevére, kétszer húszezer havonta és négy év múlva lesz több, mint két és fél milliótok önerőre.

2014. márc. 6. 09:20
 14/21 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem kioktatást, és nem okoskodást kaptál, hanem tényeket. Törvényi előírás, hogy az ingatlan a forgalmi értékének (a becslést a bank végzi) maximum 80%-ig terhelhető. A bankok azonban jellemzően 30-40% önerőt elvárnak (függ attól, hogy milyen állapotú az ingatlan, és hol van).

Nincs más út, össze kell gyűjteni az önerőt, lehetőleg minél többet, hogy minimalizáljátok a felvenni kívánt hitel összegét.

Nyithattok LTP-t, akár többet is, az állam dotálja a befizetéseteket. Esetleg vehettek fel személyi kölcsönt önerőnek, de hagy ne részletezzem, hogy ez mekkora pénzügyi öngyilkosság.

2014. márc. 6. 10:34
 15/21 anonim válasza:
0%
Istenem...ezt a sok kedves válaszolót, hasonló kérdést tettem fel én is, ma volt a párom a bankba és kicsit felháborodtam. 8millás házra maximum 5,5 milliót adnak hitelbe, ezenkivül ki kell fizetni kb 300-400ezer Ft-ot mindenféle szarra, illeték, közjegyzői díj, meg mindenféle szarra, de basszus tényleg miből???Ja és még felújítani szeretnénk, de hát akkor mi marad???Egyébként a hülye válaszolóknak meg annyi,h mi most 55ezer albérletet fizetünk, 5,5 millára 42ezer lenne a törlesztő...egyértelmű,h akkor inkább sajátot vesz az ember...ezekkel a hülyékkel ne is törödj...
2014. márc. 11. 20:53
 16/21 anonim ***** válasza:
Utolsó te vagy hülye nem más.
2014. márc. 11. 21:31
 17/21 anonim ***** válasza:
"5,5 millára 42ezer lenne a törlesztő"
2014. márc. 11. 21:39
 18/21 anonim ***** válasza:
57%

"5,5 millára 42ezer lenne a törlesztő."

Igen a kezdő törlesztő, majd 2 év után 84 ezer lenne. 20 év alatt meg visszafizettél 12 milliót.

2014. márc. 11. 21:39
 19/21 anonim válasza:
Kamattámogatott hitel, 5évig 42ezer, 6.évtől 43ezer. Az 55ezret meg kidobom az ablakon...azzal viszont tisztában vagyok, mint kb minden hitelnél: a dupláját fizetem vissza, de legalább 1szer az enyém lesz.
2014. márc. 11. 21:44
 20/21 anonim ***** válasza:

6. évtől 43 ezer... ja, három hónapig, aztán újraindexálják a BUBOR-t. Gondolom BUBOR+fix kamat alapú.

Szerintem 5 év múlva hol fog járni, amikor most van soha nem látott alacsony szinten a jegybanki alapkamat?

A 43 ezret a MOSTANI piaci környezet alapján mondták. De nosza, kérj írásbeli ígérvény a banktól, hogy a 43 ezres törlesztő tényleg annyi lesz a 6. évtől és nem fog változni. Ha kapsz ilyet, akkor én fogok elnézést kérni.

2014. márc. 11. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!