Ti belevágnátok? 3 fős család vagyunk havi 250ezer ft jövedelemmel hitel nélkül. Saját lakást vennénk, a hitel 15 évre kb.25, majd 32 ezres törlesztésű. Merjünk belevágni, vagy sem?
"Mindkettőnknek biztos munkahelye van."
Nem kétlem, hogy van ilyen, de sokan meglepődtek mostanában a versenyszférából. Most jönnek a közalkalmazotti meglepetések majd...
"eddig nem tettünk félre sosem,ha volt egy kis plusz pénzünk,elköltöttük"
Ha eddig nem bántatok jól a pénzzel, valószínű most sem fogtok. Aki minden fillért elkölt, pedig lehetősége adott a spórolásra, az nem tud bánni a pénzzel. Égeti a tenyerét, ahogy a mondás is tartja.
A másik pedig hogy olyan mint biztos munkahely nem létezik! A mai gazdasági környezetben bármikor beüthet a munkanélküliség, az pedig nem gyerekjáték.
"de biztos,hogy tuti a munkahelyünk"
Én is hangoztattam ugyanezt nagyon sokáig, míg nem 17 évnyi munka után elküldtek, mert rosszul ment a cégnek. Ennyit a stabil munkahelyekről. Szerencsére hamar találtam másikat, de soha nem lehet tudni. Én csak akkor vennék fel hitelt, ha akkor is tudnám fizetni a törlesztőt, ha mondjuk huzamosabb ideig munkanélküli lennék.
3-an vagyunk mi is 250K a havi bevételünk. És havi 100.000ft félreteszünk úgy a párom cigizik és 20K eltankolunk.
Ja nekünk már megvan a családi ház hitelmentesen;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!