Ha van 7 millió önerőm egy 9 millió ft vételáru lakásra szerintetek kapok 2 millió kölcsönt úgy, hogy nincs bejelentett munkahelyem (2 hónapja)? De az ingatlan normál értéke meghaladja a 12 milliót.
Próbáld értelmezni amit írtam kérlek:
"a bank nem tarthatja meg teljes összegben magának, csak a tartozásod erejéig"
Egy szóval nem írtam, hogy csak a tőketartozás erejéig vonhatja le az eladási árból.
A lekezelő stílust meg egész addig nem vettem elő amíg nem adtál rá okot. Kérdeztél, mi jóhiszeműen válaszoltunk rá - korrektül. Erre jöttél a hülyeségeddel, hogy a bank úgysem bukhat meg mi közünk hozzá, hogy munkanélküli vagy.
Abban meg maradjunk, hogy ha egy ingatlant 9M-ért meg tudsz venni annak nem 12M a piaci ára, hanem 9.
A bérbeadás nem fix jövedelem, ergo a bankot nem érdekli.
És igen, a gazdaságban dolgozom.
Az ügyintéző lefizetése kiváló ötlet, jelenleg ha jól emlékszem 2-5 évig terjedő szabadságvesztéssel díjazzák a hatóságok...
Jelenleg nem kaphatsz hitelt, mert a bankok csak olyanoknak adhatnak lakáshitelt, akiknek van megfelelőm összegű legális jövedelmük legalább 3 hónapja.
(Ez nem elégséges feltétel, csak alapkövetelmény, törvény írja elő a bankoknak a felelős hitelezést, ami többek között azt is jelenti, hogy jövedelemmel nem rendelkezők nem kaphatnak manapság hitelt.)
Mivel van van 7 milliód, ugye nem okoz gondot "megoldani", hogy legyen legalább 3 hónapra legális jövedelmed? :)
Ha ezt meg tudod oldani, akkor tudok Neked mutatni egy trükköt, amivel a 2M Ft lakáshitelre minimális lesz a kamat (2M Ft-ra kb 2,2M Ft-ot kell összesen visszafizetni.)
Mindenképpen kell legalább 3 hónap munkaviszony, ez alapfeltétel. (Lehetőleg ne minimálbéres, ha nem akarsz adóstársat.)
Pozitívum, hogy volt előzőleg munkahelyed, de az alapfeltételek teljesülése nélkül ez nem számít.
Amennyiben most lenne egy olyan adóstársad, aki közeli hozzátartozód, akkor már azonnal tudnál lakást venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!