Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Az államkincstarban ha vettem...

Az államkincstarban ha vettem kincstárjegyet pár hete azt fel tudom törni veszteség nélkül és új másik állampapirba fektetni vagy nem?

Figyelt kérdés
Tehát kincstárjegyet vettem de helyette most masik. Allampapirt vennék. Tehat ha befizettem 1 milliót akkor annyit is kapoknvissza vagy levonnak valamit?
2014. febr. 2. 12:25
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

"""""""akkor a tavalyit érdemes lesz átiratnom 5 évesre. De akkor kedvezőbb lesz a kamatadó így is 3 év után hogyha kivenném?""""""""""

Akkor írasd át, ha amúgy is bemész valamiért. Pl. jövőre, ha nyitsz egy új TBSZ-t, akkor ezt is meghosszabbítod. Az a lényeg, hogy a váltás éve után következő 3. év végéig ne felejtsd el. 2016 dec 31-ig

A kamatadó 3 év alatt 22% 3-5 év között 16% 5 év végén nulla visszamenőleg. Egho nulla végig. De ha 3 évest váltasz és elfelejted meghosszabbítani 5 évesre, mielőtt elérné a 3 évet, akkor a meglévő állományod onnantól kezdve kikerül a TBSZ-ről és onnantól kezdve 22% al adózik, de az előtte 3 évet 16%al adózza.

2014. febr. 2. 22:10
 22/32 anonim ***** válasza:

"""""""De akkor kedvezőbb lesz a kamatadó így is 3 év után hogyha kivenném?""""""

Igen, tök mindegy.

2014. febr. 2. 22:11
 23/32 anonim ***** válasza:

WBKINCSTÁR hozzáférésed van? Érdemes kérni amúgy. Kényelem szempontjából.

És ha van pénzed a bankban és ha van hitelkártyád a bankban és ha ebből a pénzből akarsz venni akármilyen állampapírt, akkor érdemes hitelkártyával venni. Jobban megéri így venni állampapírt, mintha egyéb formában veszed.

2014. febr. 2. 22:22
 24/32 anonim ***** válasza:
WBKINCSTÁR = WEBKINCSTÁR
2014. febr. 2. 22:23
 25/32 A kérdező kommentje:
Köszi.ez a kártyás dolog hogy van, nem csak a készpénzfelvételi kártyas limit erejéig tudok kártyával fizetni? Ami nálam 300 ezer így 300 ezrenként veszem ki naponta a bankbol ha épp van mit. Mivel az utalas nekem tóbbe kerül. Így meg 300 000 290 ft.
2014. febr. 2. 22:30
 26/32 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsaid sajnos a kincstárba az egyik nő nagyon bunkó és többször kerültem hozzá mikor kérdezek v.mit bunkoskodik meg hogy úgy kell idejönni hogy tudni kell mit akarok venni. Meg mikor a tbszről kérdezem mondja olvassa el a tájékoztatót. Mondom elolvastam de nem egyértelmü ez az aztan nem valaszol. És sajnos az időpont se tudni kohez szol
2014. febr. 2. 22:35
 27/32 anonim ***** válasza:

vehetsz állampapírt úgy is, hogy hitelkártyával ill. bankkártyával fizetsz. van terminál a kincstári fiókokban.

a legcélszerűbb viszont úgy venni, hogy a WEBKINCSTÁR-on keresztül veszed meg hitelkártyára és arra a számlára amelyikre szántad. TBSZ vagy nemTBSZ-re. Ennek nem lesz költségvonzata, de pl. visszatérítést is fizet némelyik bank (KendH). Aztán a vétel után kiegyenlíted a hitelkártyádat a számládról.

van egy videós anyag, ami lépésről lépesre megmutatja a WEBKINCSTÁR használatát-

itt a video:

[link]

2014. febr. 3. 10:09
 28/32 anonim ***** válasza:

csak az első használat a nehéz.

én úgy csináltam először, hogy beléptem a webkincstárba és felhívtam az ügyfélszolgálatot (telekincstár, olyan is van) és rávezetett az ügyfélszolgálatos. Most már profin kezelem.

Ahhoz hogy legyen webtincskárod és teletincskárod, kérni kell a fiókban személyesen és azonnal megadják a kódokat és jelszavakat ingyen. és már csinálhatod is. Díjmentes amúgy.

2014. febr. 3. 10:14
 29/32 anonim ***** válasza:

""""""""Meg mikor a tbszről kérdezem mondja olvassa el a tájékoztatót.""""""""""

Nem lehet mindenkinek oktatást tartani, gondolj bele. Elég bonyolult, de meg lehet tanulni apránként.

MÁS:

A TBSZ futamidejének 3. évének végén, lehetőséged van kivenni egy részét a pénzednek. Ekkor a kivett rész a 3 éves TBSZ kamatadójával kerül hozzád. és a maradékot, amit nem vettél ki, viheted tovább és amikor 5 éves lesz a TBSZ, nulla adóval kiveheted.

2014. febr. 3. 10:21
 30/32 anonim ***** válasza:

étel után kiegyenlíted a hitelkártyádat a számládról.

jav:

étel után kiegyenlíted a hitelkártyádat a bank számládról.

2014. febr. 3. 10:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!