Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Az államkincstarban ha vettem...

Az államkincstarban ha vettem kincstárjegyet pár hete azt fel tudom törni veszteség nélkül és új másik állampapirba fektetni vagy nem?

Figyelt kérdés
Tehát kincstárjegyet vettem de helyette most masik. Allampapirt vennék. Tehat ha befizettem 1 milliót akkor annyit is kapoknvissza vagy levonnak valamit?
2014. febr. 2. 12:25
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Akkor nem éri meg kivenni a 2019I.t azt holnap akartam volna megvenni mert minel kesobb veszem meg annal tóbbe kerül tehat jóvőre megvenni mar nem érdemes egy idei allampapirt nem?mivel nekem az lenne a lenyeg hogy minel több legyen a kamatom.regen mindig bankban volt a penzem de most az eho meg kamatado miatt tettem a kincstarba. De latom ennek is van hatulütője pl ha kellene. Pénz nem kapom vissza a teljes befizetett összeget sem.van tavalyi es idei tbsz em is. Az idein van van az 1 milio. Azon gondolkodtam az ügyintéző annyira mondta nekem hogy hosszabbitsam mar most meg a 3 eves tbszt 5 évesre és meghosszabbitottam leht hogy ezzel is rosszul jarok nem kellett volnanmeghosszabbitanom? Akkor 3 év utan már semmiképp se vehetem ki ?
2014. febr. 2. 19:27
 12/32 anonim ***** válasza:

Ha megfigyeled a linket, amit beírtam, a többi papíron is, láthatod, hogy a felhalmozott kamat a futamidő alatt folyamatosan emelkedik. Ezzel együtt a visszaváltási árfolyam (vételi) nő. A lejárat napján eléri kamat a kibocsátási kamatot és a visszaváltási árfolyam eléri a 100%-ot. Most még 9900 amit visszakapsz, de 3-4 hónap mulva 10.000 lesz és 8 hónap múlva 10200 lesz a végén meg 10350 stb stb. Azt hiszem ennyi.

Én a helyedben nem váltanám vissza, mert van esélye, hogy év közben nőni fog a kamat, akkor talán jobb papírt is vehetsz.

A 2019/I-t meg tudod venni lejáratkor, nem fogy el.

2014. febr. 2. 20:27
 13/32 anonim ***** válasza:

"""""mert minel kesobb veszem meg annal tóbbe kerül""""""""

ez nem úgy igaz, ahogy gondolod, nem buksz vele, ha késöbb veszed meg, teljesen mindegy mikor veszed, ugyan az az eredménye.

2014. febr. 2. 20:29
 14/32 anonim ***** válasza:
A visszaváltásnak akkor látom csak az értelmét most, ha a 870-est TBSZ-re tennéd, mert úgy látod jónak, hogy biztosan nem fogsz hozzányúlni 6 évig.
2014. febr. 2. 20:33
 15/32 anonim ***** válasza:

'''''''regen mindig bankban volt a penzem de most az eho meg kamatado miatt tettem a kincstarba'''''''

a kincstárnál jobb helyen van már régóta. nagyobb eredménye van már évek óta

2014. febr. 2. 20:35
 16/32 A kérdező kommentje:

Köszi. Nekem az ügyintéző azt mondta hogy minél késöbb veszem meg annal kevesebbet kapok ha évi kamatra bontom le ezért nem éri meg régen kibocsátottat venni. De bevallom nem értem ezt az egészet. Hogy van ez az egész hogy ha tényleg ugyanaz a vége miért nem ugyanannyiért adják mindig?

És azzal is rossz tanácsot adott az ügyintéző hogy már most kóssem meg a kiegészítő +2 évet hogy 5 éves legyen? Abbol a szempontbol ha megis kellene a pénz

2014. febr. 2. 20:36
 17/32 anonim ***** válasza:

"""""""""De latom ennek is van hatulütője pl ha kellene. Pénz nem kapom vissza a teljes befizetett összeget sem.""""""""""

kb. 3-5 hónap a határ, előtte kevesebb, utána több, mert nő a kamatfelhalmozás és nő az árfolyam. bankbetétet ha felveszed a köztes időben, akkor mindig csak a tőkét kapod vissza.

2014. febr. 2. 20:40
 18/32 anonim ***** válasza:

Az idein van van az 1 milio. Azon gondolkodtam az ügyintéző annyira mondta nekem hogy hosszabbitsam mar most meg a 3 eves tbszt 5 évesre és meghosszabbitottam leht hogy ezzel is rosszul jarok nem kellett volnanmeghosszabbitanom? Akkor 3 év utan már semmiképp se vehetem ki ?

5 évesből csinálhatsz 3 évest, 3 évesből 5 éveset. Ha pl. most 5 évesed van, és meggondolod a 3-4 évben és kiveszed, akkor ugyan úgy kiveheted és a 16% adó fog rád vonatkozni. Ha 3 évesed van és elfelejted meghosszabbítani 5 évesre, akkor automatikusan megszűnik a TBSZ-ed 3, év végén. Ezért mondta az ügyintéző az 5 éveset.

2014. febr. 2. 20:47
 19/32 anonim ***** válasza:
Eleve 5 éveset kell nyitni hogy ne felejtsed el meghosszabbítani a 3. évben. Ha mégis kell a pénz az 5 év lejárta előtt, nem vesztesz semmit az 5 éveseddel, mert akkor úgy veszed ki, mintha 3 éveset kértél volna eleve.
2014. febr. 2. 20:51
 20/32 A kérdező kommentje:
Kószi akkor a tavalyit érdemes lesz átiratnom 5 évesre. De akkor kedvezőbb lesz a kamatadó így is 3 év után hogyha kivenném?
2014. febr. 2. 20:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!