Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Diákhitel. Megéri vagy nem?

Diákhitel. Megéri vagy nem?

Figyelt kérdés

Az államira jóval nehezebb bekerülni és ugye itthon kell utána maradni 10 évig.

A diákhitel ugyan nem egy vészes törlesztőrészlettel,de évtizedekig elkísérhet.

Lehet BÁRMI hátrányom a diákhiteles megoldásból?

18/F

2014. jan. 31. 18:49
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Ha mindenképp külföldre akarsz menni, akkor miért nem mész ki érettségi után? Hiába csinálod itt meg a diplomád, kint nem veszed hasznát. Vagy menj külföldre tanulni
2014. jan. 31. 18:51
 2/18 A kérdező kommentje:
Arról már lekéstem de ösztöndíjat majd megpályázhatok.
2014. jan. 31. 18:52
 3/18 anonim válasza:
16%
Fizetheted életed végéig. Venné fel a franc.
2014. jan. 31. 18:57
 4/18 anonim válasza:
55%

Én azt mondom, megéri. Sokan csak annyira képesek, hogy kiszámolják a törlesztőrészletet és elszörnyednek, hogy "úristen, 30 évig havi 20000 forintot kell majd fizetnem, milyen szörnyű és borzasztó"

Csakhogy abba nem gondolnak bele, hogy mennyit keresnek a végzettséggel, és mennyit keresnének a végzettség NÉLKÜL. Gyaníthatóan a 20e-nél sokkal nagyobb a különbség.

Szóval gondold át, és ésszel, szaktól is függő a dolog. Keress egy kalkulátort, ahol kiszámolhatod a törlesztőrészeteket, és keress arról is adatot, hogy várhatóan mi lesz a fizetésed a szakmáddal.

És még egy valami. Ha felveszed a diákhitelt, akkor tanulj keményen. Mert ha kiesel az egyetemről, akkor viszont sz*pás.

2014. jan. 31. 18:57
 5/18 anonim válasza:
29%
Én nem venném fel a helyedbe! Nem biztos, hogy jobban jársz a főiskolával vagy egyetemmel!
2014. jan. 31. 19:03
 6/18 A kérdező kommentje:

Én is megtérülő befektetésként gondoltam rá,hiszen ha az egyetemmel jó állást szerzek,akkor nem lesz gond visszavizetni.

De mivel fiatal vagyok,nem értek hozzá.

2014. jan. 31. 19:06
 7/18 anonim ***** válasza:
Milyen szakra akarsz menni? mnenyire kersett? Mennyire lehet vele jól keresni? Ez a lényeg.
2014. jan. 31. 19:07
 8/18 anonim válasza:
22%
Ne vedd fel. Most ott tartok, hogy év végéig mindenképpen kifizetem, ezért a havi minimum 10.000,- helyett negyedévente utalok át az aprópénz fizetésemből fél százezret és örülök hogy egyáltalán félre tudok tenni takarékba. De ezt is múlt év ősszel döntöttem el, hogy most már elég az időhúzásból, mert 2010 óta fizetem és már az eddig a megállapodásban szereplő díj felének a dupláját fizettem ki az ügyleti kamat miatt. Borzasztó!
2014. jan. 31. 19:07
 9/18 anonim ***** válasza:
Menj államira aztán ha kimész külföldre ott maradsz akkor abból a fizetésből visszafizeted ha meg nem maradsz kint mégsem akkor meg nem kell fizetned semmit.
2014. jan. 31. 19:17
 10/18 anonim ***** válasza:

Nem kell 10 évig itthon maradnod! Járj utána rendesen! :)

Az, hogy megéri-e felvenni nagyban függ a választott szaktól, mennyit kellene felvenned és, hogy mennyire tudnál kiemelkedő lenni a szakmában.

Én inkább a nem felé hajlok. Külföldön sem keresik annyira a magyar diplomásokat. Inkább "kétkezi" munkára kellenek. Tény, hogy ott abból is jól vagy legalábbis jobban meg lehet élni, de akkor minek hozzá diploma hitellel.

2014. jan. 31. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!