Diákhitel. Megéri vagy nem?
Az államira jóval nehezebb bekerülni és ugye itthon kell utána maradni 10 évig.
A diákhitel ugyan nem egy vészes törlesztőrészlettel,de évtizedekig elkísérhet.
Lehet BÁRMI hátrányom a diákhiteles megoldásból?
18/F
Én azt mondom, megéri. Sokan csak annyira képesek, hogy kiszámolják a törlesztőrészletet és elszörnyednek, hogy "úristen, 30 évig havi 20000 forintot kell majd fizetnem, milyen szörnyű és borzasztó"
Csakhogy abba nem gondolnak bele, hogy mennyit keresnek a végzettséggel, és mennyit keresnének a végzettség NÉLKÜL. Gyaníthatóan a 20e-nél sokkal nagyobb a különbség.
Szóval gondold át, és ésszel, szaktól is függő a dolog. Keress egy kalkulátort, ahol kiszámolhatod a törlesztőrészeteket, és keress arról is adatot, hogy várhatóan mi lesz a fizetésed a szakmáddal.
És még egy valami. Ha felveszed a diákhitelt, akkor tanulj keményen. Mert ha kiesel az egyetemről, akkor viszont sz*pás.
Én is megtérülő befektetésként gondoltam rá,hiszen ha az egyetemmel jó állást szerzek,akkor nem lesz gond visszavizetni.
De mivel fiatal vagyok,nem értek hozzá.
Nem kell 10 évig itthon maradnod! Járj utána rendesen! :)
Az, hogy megéri-e felvenni nagyban függ a választott szaktól, mennyit kellene felvenned és, hogy mennyire tudnál kiemelkedő lenni a szakmában.
Én inkább a nem felé hajlok. Külföldön sem keresik annyira a magyar diplomásokat. Inkább "kétkezi" munkára kellenek. Tény, hogy ott abból is jól vagy legalábbis jobban meg lehet élni, de akkor minek hozzá diploma hitellel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!