Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ti sajnáljátok a devizahiteles...

Ti sajnáljátok a devizahiteleseket?

Figyelt kérdés

Mert én rohadtul nem! Válság előtt boldog-boldogtalan hitelt vett fel, több milliót. Csak a "jó öreg magyar" nem gondolt arra, hogy azt vissza is kellene majd valamikor fizetni. És most meg mindenki várja a segítséget, persze az én adómból segítik őket! Talán gondolkozniuk kellett volna mielőtt milliókat felvesznek!

A Te véleményed ezen dologról?

2014. jan. 15. 19:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem. Senki nem tartott pisztolyt a fejukhoz.
2014. jan. 15. 19:25
 2/14 anonim ***** válasza:

Némelyiket igen. Amikor 2 munkásnak gyereke született, úgy számolták, hogy talán megengedhetnek maguknak egy 2 szobás lakást is a garzon helyett, aztán később elszállt az árfolyam, és elvették a lakást + nagy adósságot kaptak cserébe, amit talán még a gyerekük is törleszteni fog.. azokat sajnálom.

Aki sportmotort vett belőle, azt nem sajnálom, de úgy gondolom ők vannak kisebbségben.

2014. jan. 15. 19:31
 3/14 anonim ***** válasza:
22%

Természetesen sajnálom őket. Rosszul jártak, és nem rajtuk múlt. Miért ne sajnálnám?

Ha valaki nem néz körül a zebrán, és elüti az autó; Őt sem sajnálod?

2014. jan. 15. 19:31
 4/14 anonim ***** válasza:
Hat kin mult utolso? Kotelezte oket valaki, hogy hitelt vegyenek fel?
2014. jan. 15. 19:33
 5/14 anonim ***** válasza:
60%

csak azt sajnálom aki vállalkozáshoz vette fel, a többieket nem, sőt meg is érdemlik a pofára esést.

a hitel nem azért van, hogy javakat vegyenek belőle, azt el tudják érni megszorításokkal.

a hitel eredetileg a fejlődést szolgálja, hogy egy adott összegből X összegből tudsz csinálni akármilyen módon annyit, hogy megérje.

a ház, kocsi, ráér 40 éves kor után, addig hadd mutogassanak a prolik, majd utánna te fogsz röhögni rajtuk duplán mikor felmutatod az 50 millió forint kp-t, amit megszereztél annyi idő alatt, míg ők kiganéztak maguk alól, mert csak egy 6 millás házuk van, amire 20 évig csak a hitelt fizették...kocsiból meg egy szintén hiteles swift...

a hitel, csak fejlesztéshez, vállalkozáshoz, pénzszerzéshez...

többihez spórolás, spórolás spórolás

2014. jan. 15. 19:52
 6/14 anonim ***** válasza:
20%

"Kotelezte oket valaki, hogy hitelt vegyenek fel?"

Az úton átkelőt kötelezte valaki, hogy átkeljen?

Rosszul hajtod össze az ejtőernyődet, és belehalsz. Hibáztál. Senki nem kényszerített rá az ugrásra. DE TE NEM SAJNÁLOD SZERENCSÉTLENT?!? Milyen ember vagy?!? :(

2014. jan. 15. 20:37
 7/14 anonim ***** válasza:
Sajnálni lehet őket, de akkor se fog senki fizetni helyettük egy fillért sem.
2014. jan. 15. 21:16
 8/14 anonim ***** válasza:

Én sajnálom őket, mert felelőtelenek voltak.

Nekem is kínálták annak idején a hasonló konstrukciós hiteleket, hogy lakást tudjak venni, de végig olvastam a szerződést, és pontosan az a rész nem tetszett benne, hogy egyoldalúan módosulhat a kamat. Rá is kérdeztem, és mondták, hogy "Nem szokott ilyen előfordulni még soha". Hát én ennek ellenére mégsem írtam alá, mert mi van akkor, ha mégis?

Más módon oldottam meg, és lett lakásom. 5 évig fizettem a törlesztést, közben kenyéren és vizen éltem, hülyére dolgoztam magam, de túléltem. Semmilyen támogatásra (szocpol., egyebek) soha nem voltam valami miatt jogosult, és bizony nem vagyok hajlandó még a bedőlt devizahitelesek tartozását is kifizetni.

Jöhetnek a lehurrogások...

Más módon kell ezt az államnak megoldania, nem így.

2014. jan. 16. 06:32
 9/14 anonim ***** válasza:

"és bizony nem vagyok hajlandó még a bedőlt devizahitelesek tartozását is kifizetni"

Igazad van, de ha a kormány úgy dönt, fizetni fogsz.. :( Engem is felháborít ez! De attól persze sajnálom őket. Részemről azt tudom elfogadni, hogy OK, megveszi az állam a lakásukat tőlük, de piaci, és nem szociális alapon adja vissza bérbe azokat! Természetesen ennek megtérülő beruházásnak kell lennie. Úgyhogy abban benne lennék, hogy az adóforintokból ingatlan-befektetéseket eszközöljenek, főleg a mai nyomott árakon...

2014. jan. 16. 10:46
 10/14 anonim ***** válasza:

"Rosszul hajtod össze az ejtőernyődet, és belehalsz. Hibáztál. Senki nem kényszerített rá az ugrásra. DE TE NEM SAJNÁLOD SZERENCSÉTLENT?!? Milyen ember vagy?!? :("

Nem, nem mondhatnám, hogy sajnálom. Nem kotelezo ejtőernyővel ugrani. Extrem sport, aki csinálja, tisztában van vele, hogy belehalhat. A katonát sajnálom, aki ejtőernyővel ugrik es baj éri, de azt nem, aki hobbiból csinálja. Nem sajnálom pl Erőss Zsoltot sem, csak a gyerekeit. Pláne, hogy az anyjuk is felelőtlen....

Mondjuk azt meg mindig nem értem, higy ennek mi koze van a devizahitelhez.....

2014. jan. 16. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!