Segítség! Nincs munkám sehol nincs felvétel és lakáshitelem van. A szülői házon a jelzálog meg az enyémen. És nem tudom törleszteni. Mit csináljak, mi a megoldás?
Ok, akkor mit akarnak? Megkérdezted már, hogy mi a szándékuk így, hogy neked jelenleg nincs munkád, nincs jövedelmed, de a részleteket fizetni kellene?
Nem hinném, hogy az a vágyuk, hogy elveszítsenek. Ugye Te is látod, hogy ostobaságokkal van jelenleg tele a fejed?
Nézd, ha a lakás fontos a szüleidnek, akkor gondolom azt is tudják, hogy a részleteket is fizetni kell, különben a bank elárverezi és nem csak a tiédet, az övékét is. Erre mi a stratégiájuk? Mit mondanak, mikor tudják, hogy már a következő havi részletet se tudod befizetni?
Hihetetlen, hogy emberek mennyire cselekvésképtelenné tudnak válni, ha stressz éri őket. Állj a sarkadra, és indulj előre, megoldásokat keress, és ne kifogásokat!
Tedd meg, ami tőled telik, aztán ne foglalkozz vele! Ha végképp nem lehet beszélni a szüleiddel, hidd el, majd változik a véleményük, amint megkapják az első felszólítást a banktól. Az öngyilkosság eszedbe se jusson, anyagiak sosem érnek annyit! Nagymamám Trianon, a háború és aztán az államosítások miatt háromszor veszítette el mindenét, és került a gyerekeivel együtt az utcára, mégis mindig új otthont teremtett, és talpon maradt.
Lelkiismeretfurdalásod meg ne legyen, nem miattad megy esetleg a levesbe a szülői ház, hanem a szüleid makacssága miatt. Ők hajszoltak bele ebbe a kölcsönbe, és ők is ragaszkodnak hozzá még akkor is, amikor anyagilag lehetetlen helyzetbe kerül miatta az egész család. Nehogy már a saját életedet akard eldobni! Mi a francnak? Elárverezni nem fogják a szüleid házát, mert amint az orruk alá dugod az értesítést, hogy ez tényleg megtörténhet, biztos vagyok benne, hogy azonnal meghirdetik a lakásodat eladásra. Valószínűleg még nem látják át, mennyire komoly a helyzet, azt hiszik, csak nyavalyogsz.
Én pl feltettem pár kérdést, elsőnek elég, ha azt megválaszolod:).
Ha a szüleid sem eladni, sem kiadni nem akarják a lakást, akkor mi a tervük?????
Miből gondolják befizetni a következő havi részletet?????
Ha erre nem tudják a választ, vagy nem építő jellegű a válaszuk, akkor megkaptad a választ.: Egyedül döntened, és azonnal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!