Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Segítség! Nincs munkám sehol...

Segítség! Nincs munkám sehol nincs felvétel és lakáshitelem van. A szülői házon a jelzálog meg az enyémen. És nem tudom törleszteni. Mit csináljak, mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Azt tudom ha velem valami történik, akkor a szülői ház nem vész el mert van bankkártya balesetbiztosításom. És akkor fel kell áldozni az életemet, mert akkor nem a szülőket terheli a törlesztőrészlet mivel ők az adóstársak. :'(
2009. dec. 1. 20:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Ok, akkor mit akarnak? Megkérdezted már, hogy mi a szándékuk így, hogy neked jelenleg nincs munkád, nincs jövedelmed, de a részleteket fizetni kellene?

Nem hinném, hogy az a vágyuk, hogy elveszítsenek. Ugye Te is látod, hogy ostobaságokkal van jelenleg tele a fejed?

2009. dec. 5. 14:04
 12/22 A kérdező kommentje:
Nekik a lakás fontosabb mint én! Ezt azzal indokolják hogy kár lenne elkótyavetyélni a lakást mert utána már soha az életbe nem kapok hitelt.
2009. dec. 5. 14:08
 13/22 A kérdező kommentje:
Nekik is anyagi gondjaik vannak, de mégis ragaszkodnak a lakáshoz.
2009. dec. 5. 14:13
 14/22 A kérdező kommentje:
Úgy érzem nincs kiút. Az életem értelmét vesztette.
2009. dec. 5. 14:16
 15/22 anonim ***** válasza:

Nézd, ha a lakás fontos a szüleidnek, akkor gondolom azt is tudják, hogy a részleteket is fizetni kell, különben a bank elárverezi és nem csak a tiédet, az övékét is. Erre mi a stratégiájuk? Mit mondanak, mikor tudják, hogy már a következő havi részletet se tudod befizetni?

Hihetetlen, hogy emberek mennyire cselekvésképtelenné tudnak válni, ha stressz éri őket. Állj a sarkadra, és indulj előre, megoldásokat keress, és ne kifogásokat!

2009. dec. 5. 14:54
 16/22 A kérdező kommentje:
De mit csináljaaaaaaaak????? Folyamatosan munkát keresek.
2009. dec. 5. 14:59
 17/22 anonim ***** válasza:
Ne a mártírt játszd, hanem állj a sarkadra! Mondd meg a szüleidnek, hogy nem tudod fizetni a részleteket, ha ők ragaszkodnak a lakáshoz, akkor a részletfizetésbe is segítsenek be, mert ez nem az a kategória, ahol elég, ha lélekben melletted vannak. Ha ők sem tudnak segíteni, akkor eladod a lakást, mert ellenkező esetben viszi azt is, és az övékét is a bank. Az Isten szerelmére, felnőtt ember vagy, nem óvodás? Mi az, hogy nincs értelme az életednek? Mi ad az életnek értelmet? Az, hogy anyuci dönt helyetted mindenben?
2009. dec. 5. 15:02
 18/22 anonim ***** válasza:

Tedd meg, ami tőled telik, aztán ne foglalkozz vele! Ha végképp nem lehet beszélni a szüleiddel, hidd el, majd változik a véleményük, amint megkapják az első felszólítást a banktól. Az öngyilkosság eszedbe se jusson, anyagiak sosem érnek annyit! Nagymamám Trianon, a háború és aztán az államosítások miatt háromszor veszítette el mindenét, és került a gyerekeivel együtt az utcára, mégis mindig új otthont teremtett, és talpon maradt.

Lelkiismeretfurdalásod meg ne legyen, nem miattad megy esetleg a levesbe a szülői ház, hanem a szüleid makacssága miatt. Ők hajszoltak bele ebbe a kölcsönbe, és ők is ragaszkodnak hozzá még akkor is, amikor anyagilag lehetetlen helyzetbe kerül miatta az egész család. Nehogy már a saját életedet akard eldobni! Mi a francnak? Elárverezni nem fogják a szüleid házát, mert amint az orruk alá dugod az értesítést, hogy ez tényleg megtörténhet, biztos vagyok benne, hogy azonnal meghirdetik a lakásodat eladásra. Valószínűleg még nem látják át, mennyire komoly a helyzet, azt hiszik, csak nyavalyogsz.

2009. dec. 5. 15:12
 19/22 anonim ***** válasza:

Én pl feltettem pár kérdést, elsőnek elég, ha azt megválaszolod:).

Ha a szüleid sem eladni, sem kiadni nem akarják a lakást, akkor mi a tervük?????

Miből gondolják befizetni a következő havi részletet?????

Ha erre nem tudják a választ, vagy nem építő jellegű a válaszuk, akkor megkaptad a választ.: Egyedül döntened, és azonnal!

2009. dec. 5. 15:12
 20/22 A kérdező kommentje:
Akkor kiadom albérletbe vagy eladom. Ha már a sarkamra kell állni, meg mondom nekik hogy a részleteket én fizetem, én nevemen van jogom van dönteni hogyan tovább. A lakás legyen értem, ne én legyek a lakásért.
2009. dec. 5. 15:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!