Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Külföld, kp felvétel. Segítené...

Külföld, kp felvétel. Segítenél? Ötletek?

Figyelt kérdés
OTP-s vagyok, de Finnországban ugye nincs otp, viszont bármelyik más bank automtájából vehetek fel pénzt? Ha igen, ez kb mennyibe kerül, és függ e attól, hogy milyen pénznemben veszem fel, illetve,hogy mennyit? Jump csomagban vagyok otpnél. Más kérdés, hiába nyitnék itt egy itteni számlát,az nem jó,mert a szüleim így nem tudnák direkt berakni a számlámra a pénzt,hanem utalniuk kellene,ami sokba kerülne. (Netes utaláshoz nem értenek,nem a kor gyermekei,otpnél az ingyenes.) Ők csak forintban tudják küldeni, viszont nekem euróra lenne szükségem(még tanulok). Ez esetben melyik bank lenne a legjobb választás,illetve ha az otpnél maradok,van olyan opció,hogy berakják nekem forintba,de egy euro alapú számlára? Vagy felejtsem el,és a legegyszerűbb, ha simán átváltja mindig középárfolyamra az automata? Még kezdő vagyok, a kártyám se jött meg,de sürgős lenne az infó...Az tuti,hogy nagyon sokba fog kerülni már csak az is,hogy nem saját automatából veszem fel,és a többiről még ne is beszéljünk:(..külföld,és más pénznem.
2011. szept. 10. 17:41
 1/4 anonim válasza:
érdemesebb itthon felvenni , és ott beváltani. vagy pedig konvertálni kell az adott ország pénznemébe x összeget, és azt feltudod venni, hisz ott automatákból HUF-ot nem tudsz felvenni, tehát ha pénz nélkül mész ki akkor anélkül is maradhatsz. ajánlom a konvertálós dolgot, az talán a legésszerűbb...
2011. szept. 11. 18:13
 2/4 A kérdező kommentje:
Ott euróban venném fel. Havonta nem tudok hazajárni..a szüleim havonta utalnának. Mi ez a konvertálós dolog? Ezt nem értem...
2011. szept. 11. 18:32
 3/4 anonim válasza:
bocsi, hogy csak most. "Konvertálás"=átváltás, annyi különbséggel, hogy a lehető legkedvezőbb árfolyamba váltják át, lenyúlás nélkül. továbbiakat priviben kérdezz.
2011. szept. 15. 15:55
 4/4 A kérdező kommentje:
A napi arfolyamtol fugg,mar utana neztem,ezt a megoldast eddigis tudtam.
2011. szept. 15. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!