Miért nincsenek olyan emberek, akik adnának olcsó lakáshitelt fiataloknak?
Azért, mert az "emberek" nem pénzintézet.
.
A bankok bárkinek adnak kölcsönt, bármilyen célra, ha tudják bizonyítíni, hogy nincs rá szükségük!
Magánemberek nem adhatnak hitelt kamatra. Nem tudom a törvény nevét, de valami ilyesmi a büntetőjogi megnevezés, hogy tiltott pénzintézeti tevékenység folytatása.
Amúgy meg ismeretlennek nem is nagyon mernének kölcsönözni, mert félnek, hogy az illető nem tudja vagy nem akarja visszaadni.
Persze meg torony órát lánccal is alanyi jogon jár.
Saját lakásért saját maga gürizzen meg.
"szerintem mindenkinek joga lenne alanyi jogon egy saját lakáshoz."
Joga az mindenkinek van akár tíz saját lakáshoz is. Csak keresse meg rá a pénzt...
Senkinek sincs alanyi joga saját tulajdonú lakáshoz jutni sehol a világon, csak annak, aki meg tudja azt vásárolni.
Magánszemély soha nem adna a banki hiteleknél kedvezőbb kamatú hitelt még akkor sem, ha lenne joga hitelezni, aminek igen egyszerű oka van, úgy hívják, hogy KOCKÁZAT. Egy magánszemély miért kockáztatná a saját pénzét bizonytalan megtérülésű, tehát nagy kockázatú, de emellett alacsony kamatú hitelezéssel, ha kockázatmentesen is befektetheti. Pl beteheti a pénzét bankbetétbe, vagy vehet rajta államkötvényt, ahonnan szintén nem fog magas hozamokat elérni manapság, de legalább abban biztos lehet, hogy a pénztét kamatostól visszakapja és akkor, amikor ő akarja.
"szerintem mindenkinek joga lenne alanyi jogon egy saját lakáshoz."
És ki dönti el, hogy kinek milyen lakáshoz van joga? Ki dönti el, hogy egy sokat tanult, esetleg több diplomás, 3 nyelven beszélő embernek mekkora, milyen színvonalú lakás jár ,és mekkora egy 8 általánost (sok esetben 4 elsőt és 4 másodikot) végzett emberkének milyen lakás jár?
Szóval ha lenne ingyen lakás, akkor más szülne vitát és elégedetlenséget.
Egyébként jogod van lakáshoz most is, akár 10hez is, törvény nem tiltja, csak keresd meg rá a pénzt.
Albérlet.... hát.... szerintem nem működő modell itthon az albérlet. Nincs meg a megfelelő albérleti kultúra, ahogy nyugaton, pl. USA-ban. Itthon bármikor kidobhatnak, nincs szerződés...de ha van, az sem ér semmit, mert nincs számla az albérletről. Szóval simán ki lehet dobni egyik napról a másikra a lakót, de a lakó is megteheti, hogy egyszerűen nem költözik ki...nincs mit tenni, csak önbíráskodni. Bírósághoz sem fordulhatsz, mert a bíróság a szerződés lobogtatása mellé a számlát és az adóbevallást is kéri, ami ugye nem lesz....
Szóval saját lakás kell, a magyar mindig is a saját lakásában, a saját "várában" érezte magát biztonságban.
Az emberek viszont nem jótékonysági intézmények. Én sem adnék senkinek csak úgy hitelt....a bizonytalanságra alapozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!