18 éves egyetemistaként nem kaphatok semmilyen hitelt? Nagyobb összegű kellene, befektetéshez
Diákhitelnél sem 30 ezret kapsz. Ha akarod egyben utalnak 250 ezret.
Más lehetőséged nincsen.
Tutira állítom hogy 18 évesen nem lehet akkora befektetési ötleted hogy pénzt kapj...és esélyesen belebuknál.
Hogy miért?
Mert akkor már nem itthon lennél "egyetemista"
Mekkora az a nagyobb összeg? Csak azért kérdezem, mert lehet, hogy nem is olyan nagy.
A bank megvizsgálja, hogy mit tudsz fedezetként felajánlani. Továbbá, hogy mennyi a havi jövedelmed.
A hitel fajtájától és nagyságától is függ, hogy mi az ami elfogadható a bank számára.
Annak ellenére, hogy valaki 18 éves lehet megfelelő vagyona. Örökölt ingatlan(ok) vagy szülők íratták rá, stb...
Viszont fontos a havi bevételi forrás is. Ugyanis, attól még hogy van egy nagy értékű házad, nem biztos, hogy havonta törleszteni tudsz.
Milyen befektetésre kellene?
Pénzügyi konstrukciókra gondolsz? Nem szokványos útja, hogy a hitelt fekteted be és majd annak a hasznából törlesztesz is és hasznot is elkönyvelsz.
Esetleg cégben akarsz tulajdonrészt?
A harmadik dolog, amit előbb még nem írtam, hogy a bankok bizonyos életkor alatt akkor sem igazán adnak hitelt, ha amúgy hitelképes lennél.
Nézd, én nem tudom, hogy mire kell, de a hitelt legjobb messziről elkerülni.
Úgy gondolom, aki az elmúlt években egy kicsit is figyeli a híreket, az tudja, hogy miért.
A jól hangzó, befektetési ajánlatokat pedig nagyon nagy körültekintéssel kell kezelni. Rengeteg az átverés.
26 éves vagyok, nem volt még olyan rég amikor annyi voltam mint te. Ezért sem szólom le a fiatalokat, meg különben sem kellene.
De a korosztályod legnagyobb része semmit sem ért a pénzügyekhez, befektetésekhez. Alapvető ismeretei sincsenek.
Na, igaz, hogy az idősebbeknek sem.
Honnan értesz ezekhez? Tanultad valahol? Vagy magadat képezted? Milyen mélységben?
És hidd el, rengeteg ember nem hülye, a válság mégis annyira megrázta a befektetéseket, pénzügyi szektort, hitelpiacot és még sok minden mást is, hogy könnyű pórul járni.
Még annak is aki ért hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!