Mi az az összeg ami havi 150-200ezret kamatozna?
Nagyjából a lottó ötös...
A 80 millió éves kamata 3%-kal számolva 2400000, akkor havi 200-at kapsz.
Ha az éves átlag szerint akarsz pl havi 200 000-et, akkor az 1ik válaszoló már adott egy megközelítőleg jó választ.
Azon kicsit pontosítva:
Havi álomkamatod (álom mert számodra valószínűleg az marad)összege pl. 200 000Ft *12/általad elérhető kamat (pl. ha 3% ez azt jelenti 0,03-at írsz ide, tehát a 100-ad részét)= lekötendő összeg!
Mellesleg ez a feladat általános iskola 6-odikas feladat. Hány éves vagy?
Amennyiben havonta akarsz a pénzedhez jutni azonos módon számolsz annyi különbséggel, hogy a 30napos kamatperiódusokban elérhető kamat sokkal kisebb pl. 30 napos bontásban ersténél 0,19%, tehát mikor beírod a képletbe 0,0019-el osztasz.
A korábbi példánál maradva 200 000/0,0019=105 263 158Ft
Egy kisiskolásnak ez álom, de ne add fel talán nyersz a lottón :)
Kedves kérdező már akadt egy védelmező lovagod, aki privát üzenetekben véd téged a válaszolóktól.
Kérdésem az lenne sértett téged a kalkulációm, mely szerint 80-105m körüli összegre lenne szükséged az álomkamat eléréséhez?
Szintén a védelmeződ szerint 105m nem pénz, te pedig rendelkezel ezen csekély összeggel. A kérdésem a következő ennek van bármi csekély valóságalapja?
Önerőből érted el? Igaz ez már a vicc kategóriában jobban elmenne, de védelmező páncélos teknősöd elnézést elírtam lovagod szerint, attól hogy én erre nem vagyok képes neked ez sikerült.
(Mi a nagy titok?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!