Milyen következményekkel jár ha nem fizetem többet az autóhitelemet? Többi lent!
Ebben a hónapban már nem fogom fizetni. Tudom, hogy elviszik, tudom, hogy letiltják a fizetésem, sőt azt is, hogy Bár listára kerülök.
Kérdésem az, hogy mennyit vonhatnak le a fizumból? Mennyi idő míg ez a pprocedúra lezajlik? És a kezestől is vonni fognak vagy csak tőlem?
Kioktatást nem kérek! Inkább vesszen az autóm, csak a gyerekemnek tudjak enni adni!
A fizetésedből 33%-ot vonhatnak le. A kezes saját vagyonával felel a hitelért. A procedúra körülbelül a hitel lejártától számított 3-6 hónapon belül lezajlik.
Ahogy előttem is írták, autóhitel esetében maga az autó a fedezet. Ha nem tudod a hiteledet fizetni azonnal kezdd meg az autó értékesítését. Ha tudsz rá 1 hónapon belül vevőt találni, akkor eladhatod. Ha nem tudsz, vagy a bank jobb vevőt talál, akkor annak adják el. Az értékesítést követően a bevételből levonják az összes tartozásodat, és a különbséget kifizetik Neked. Ha a bevétel nem fedezi a tartozást, akkor a fennmaradó összeget továbbra is tőled vagy a kezesedtől fogják követelni (kérhetsz rá részletfizetési kedvezményt), adott esetben végrehajtani.
Első tanácsom az lenne hogy mindenképpen szólj a bankodnak hogy ettől a hónaptól kezdve már nem fogod fizetni a hitelt mert fizetésképtelenné váltál (semmi közük hozzá hogy miért), így ők is tudnak tanácsot adni. Második tanácsom hogy azonnal kezdd el árulni az autót, a bank is tegyen így.
Hogy ne kerülj Bar listára, hogy ne a kezestől vonják, és ne a fizetésed max 50%-át vonják le, én a helyedben felvenném a kapcsolatot azokkal akiknek a tartozást fizeted, és kérj részletfizetést. Indokold meg, hogy miért nem tudod fizetni az autóhiteledet, és tájékoztasd őket, hogy havonta törleszted a tartozásodat.
A kocsit visszaveszik, majd kiszámolják mennyi pénzzel tartozol, és megadnak egy havi összeget hogy azt fizesd.. Így te is nyugodtabb leszel, és nem kell attól félned hogy vagy a fizetésed fele vagy bírósági úton akár zároltatják a béredet..
" Miből és mennyit lehet letiltani?
A letiltás mindig a nettó összegből történik, tehát abból, amit az adós kézhez kapna. Általános szabály, hogy ennek az összegnek legfeljebb 33%-át, de kivételesen 50%-át lehet letiltani. Mindezek mellett az adós részére meg kell hagyni a mindenkori öregségi minimális nyugdíj összegét. Viszont a havonta kifizetett jövedelmnek az a része, amely a mindenkori öregségi minimális nyugdíj ötszörösét meghaladja, korlátozás nélkül letiltható."
" Miből és mennyit lehet letiltani?
A letiltás mindig a nettó összegből történik, tehát abból, amit az adós kézhez kapna. Általános szabály, hogy ennek az összegnek legfeljebb 33%-át, de kivételesen 50%-át lehet letiltani. Mindezek mellett az adós részére meg kell hagyni a mindenkori öregségi minimális nyugdíj összegét. Viszont a havonta kifizetett jövedelmnek az a része, amely a mindenkori öregségi minimális nyugdíj ötszörösét meghaladja, korlátozás nélkül letiltható."
Egy tartozás esetén 33%-ról, több tartozás esetén 50%-ról beszélünk. A kérdező egy tartozásról számolt be, tehát ebben az esetben a 33% az irányadó. Ennek ellenére persze amit írtál az úgy van.
Kértem segítséget a banktól. Elutasítottak!!!
Azt írták továbbra is a szerződésben meghatározott módon fizessek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!