Szerintetek megéri visszafizetni egy összegben a diákhitelt? Vgy jobban megéri fizetni a minimált hadd halmozódjon ha elérem a nyugdíjkorhatárt úgy se kell fizetni onnantól?
Neked sem matek szakos diplomád van :D
Megéri visszafizetni, mert a törlesztő is pont úgy növekszik, hogy ha 10-20-30-40 évig akarod halasztgatni, akkor később fog sokba kerülni, még ha most kevés is a törlesztő.
Még ha 35 évesen vetted is fel (ami a felső határ) és 40 évesen kezdenéd törleszteni (amikortól elvégezted az egyetemet), akkor is jobban megéri visszafizetni.
Én miután elvégeztem az egyetemet, a 300 ezres nettó kezdőfizetésemből kifizettem a diákhitel törlesztőjére minden hónapban majdnem 150 ezret. Kb. 2 év alatt visszafizettem a teljes diákhitelt. Csak 2,6 milliót fizettem vissza a felvett 2 millióra. Minél tovább húzod, annál rosszabb lesz. A matek végül úgy is győz.
Na akkor fizeted 4x évig a minimumot, amiről még nem tudod hogyan fog alakulni a jövőben legyen évi 100 000ezt fizeted min 40 évig = 4 000 000+amivel váltózik a minimum, majd a nyugdíjadból vonják tovább.
Biztos vagy benne, hogy a sportfogadással meggazdagszol a diákhiteledből? Miért nem fizeted akkor vissza a sportfogadásos "vagyonodból"?
hany eves vagy?
hany eve fizeted?
mennyit vettel fel?
mennyi jelenleg a tartozasod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!