Van valakinek a Fundamentával kapcsolatban nagyon rossz tapasztalata?
Szerintem meg hülyeséget írogatsz Cseresznyefa. Tudatosan, rosszat kommunikálsz egy jó termékről.
Az AÁK kamata 7,9%, ami utána átmegy 3,9%-ba. Mivel mindkét időszak hozzávetőlegesen ugyanolyan hosszú, ezért elmondható, hogy a teljes futamidőre számolva körülbelül 6%-os fix, forint alapú azonnali áthidaló kölcsönt tud az ügyfél felvenni a Fundamentánál. Emellett nálunk a törlesztőrészletek is fixek, nem változnak, mi ezt garantáljuk.
Na most kérdem én, tudsz 6%-nál jobb AZONNALI kölcsönt? Tudsz még egy olyan pénzintézetet, aki nem emelgeti a törlesztőrészletet, a kamatokat, a kezelési költséget minden félévben? Tudsz olyan bankot, aki nem 2-3 szorosát kéri vissza a hitelnek (az elején leírják a szépet és a jót, csak aztán jön majd a meglepi)?
Mert ha nem, akkor inkább hallgass és ne vezesd félre az embereket!
Kedves 3.3-as, nagyon tájékozatlan vagy, javaslom kicsit nézz szét, mielőtt véleményt nyilvánítasz. (Én napi 10-12 órában banki terméket elemzek, elég nagy a rálátásom erre a piacra.)
Minden kérdésedre igennel tudok válaszolni, így most jó?
Minden kérdésre igennel? Vicces, igaz magad sem hiszed?
Beleszámoltál mindent, vagy csak az ügyfél számára beetetésként nyomtatott papírkát lobogtatod?
Ej, ej, kedves 3.3-as. Még most is arra kérnélek, először tájékozódj, mielőtt vagdalkozol. Ma már nagyon sok bankban elérhető az 5 éves kamatperiódusú hitel, de van 10 éves kamatperiódusú is. Ezeket a hiteleket pontosan ugyanúgy, mint a Fundamenta AÁK-ját, lehet áthidaló jelleggel használni, tehát lecserélhetők akár a Fundamenta 3,9%+1%-os hitelére, tehát semmi akadálya annak, hogy a hitel az elejétől a végéig fix legyen.
Ha az ügyfél jogosult állami kamattámogatásra (a legtöbben jogosultak), akkor a lakáshitelt úgy célszerű összeállítani, hogy az első 5 évben a FIX 6-6,5%-os hitelt kell fizetni, majd a 6. évtől a 3,9+1%-os hitelt, így összességében nem kérdés, hogy ez a jobb választás.
Ha nem jogosult állami támogatásra?
Akkor van helyette 7,42%-os hitel (de van ennél olcsóbb is), ami választható 10 éves kamatperiódussal, ez a hitel szintén lecserélhető a Fundás hitelre, így még mindig jobb az ajánlat 0,5%-kal, mint az AÁK, de van még egy kis apróság...
Nézzük a költségeket:
A bankok sehol sem számolnak már fel kezelési költséget, így nem tudom, ezt honnan szedted.
Értékbecslést a legtöbb bank elengedi, vagy visszatéríti. (Fundamentánál ez 24.000Ft)
Folyósítási jutalék a legtöbb bankban nincs, ez a Fundánál a hitelösszeg 1,5%-a.
A közjegyzői díjat is több bank visszatéríti.
Sok bank állja az ügyfelek helyett a földhivatali díjakat, a Takarnet díjakat, tehát induló költségekben messze a legdrágább a Fundamenta összes áthidaló hitele.
Az AÁK jelenleg nem versenyképes, ezt a szakmailag felkészült Fundamentások is tudják már rég. Kizárólag speciális esetekben lehet jó, ha az ügyfelek nem hitelezhetők más bankban ilyen-olyan okból.
utolsó, ne röhögtess már...
és persze az egyoldalú szerződésmódosításokról is beszélhetnél, ha már így vagdalkozol a bankok mellett!
Nehezebbet is kérdezhetnél! :-D
Csak a saját példám: .IB Bank csak nekem, csak most 1%kal növelték a kamatot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!