Mit tehetek, ha tisztességtelennek találom a devizahitelemet?
2006- ban vettem fel devizahitelt, mostanra ellehetetlenedet a továbbfizetés(mint sokaknak), nem sokára, ha csak nem találok egy jövedelmezőbb munkahelyet nem tudom tovább fizetni a hitelt. Szeretnék elfogadható megoldást találni, mint a bank, mint a saját részemről, még mielőtt bekövetkezne az amit nem akarok. Szeretném a segítséget kérni, hogyan fogjak neki?
Se jó beszélőkém nincs, ügyvédet se tudom, hogy keressek, amihez pénz is kéne, szóval igen nem tudom, hogy álljak neki és igen tudom saját szociális probléma.
Aláírtál egy szerzödést, ha nem tudud teljesíteni a vállalt kötelezettségeket, akkor ott NEM a szerzödés a hibás.
Abban nincs semmi tisztességtelen, hogy aki neked kölcsön ad, az ragaszkodik ahhoz, amit TE vállaltál.
Bemész a bankba és megkérdezed, hogy milyen lehetőség van a törlesztő részletek csökkentésére (pl. futamidő növelés, ha rövid távra vetted fel a hitelt).
A "pereljünk a gonosz bankot" sláger már egy éve lejárt lemez, le is mentek az első perek, mind vesztett szinte (csak formai hibával nyertek, mint a nem aláírt szerződéspéldány...), kár pénzt fektetni a pereskedésbe.
pl:2006 ban felvett 50 ezer chf et
2011 ben 47 ezer a chf egyenleg
2012 ben másodjára igénybe veszi a csökkentett törlesztés fizetést ami egy év múlva lejár és most
2013 ban 51 ezer a chf tartozása.
Szerintetek ez így oké?
Ezt jól látja nem értettem hozzá, és nem is akarok senkit untatni mindenkinem megvan a maga baja, akkor úgy mond a lakáshitel tűnt megoldás a bajaimra. 35 éves a futamidő.
A fizetésem 25% a volt 2006 ban a törlesztőrészlet, most a az 50% át kellene fizetnem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!