Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Külföldit kérhetek-e, hogy...

Külföldit kérhetek-e, hogy csekken utaljon?

Figyelt kérdés
Megvett tőlem egy holmit, de nem szeretném,hogy a bankkártyámra utaljon. Milyen más módon küldhet nekem pénzt? Hallottam arról,hogy akár csekken is. Ha valaki kapott már külföldről pénzt csekken, kérem, írja meg, hogyan valósul ez meg, illetve érdekelnének más egyéb módszerek is. Köszönöm!

2013. okt. 23. 18:50
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Nem, persze, nem küldöm el neki előre, de valami mégsem azt súgja,hogy kamuzna. Szinte esküdni mernék,hogy nem csaló. Sosem említette,hogy küldjem előre a holmit.

Csak azt nem tudom,hogy ha borítékban küldené, az egyrészt mennyire biztonságos (be lehet-e úgy biztosítani,hogy tutira ne vesszen el a postai úton), másrészt mennyi idő alatt érne ide?

2013. okt. 23. 19:48
 12/30 A kérdező kommentje:
Ha pénzt küldenek postai borítékban, azt teljesen úgy kezelik a postán, mintha csomagot küldenének? Tehát az idő elvileg ugyanannyi lenne kb. nem? Mert akkor elvileg egy-másfél hét alatt ide kellene,hogy érjen a pénz.
2013. okt. 23. 19:50
 13/30 anonim ***** válasza:
Hát ez nem úgy néz ki, hogy johiszemû vásárló lesz. Készpénz nemzetközi levélben? Ez tuti csaló lesz. Jótanács: Ha mégis csekket küld borítékban, küldd vissza. Árut ne küldd el. A csekk beszedése meg neked kerülne 45 dollárba. Már ha egyáltalán nem hamis, vagy fedezetlen, ès akkor te is járhatsz az ügyben rendõrségi kihallgatásokra. Ha edig tenyleg készpénz érkezne levélben valami óriási csoda folytán, fogadjunk, hogy hamis lesz.
2013. okt. 23. 19:53
 14/30 A kérdező kommentje:

De akkor ezek szerint ha borítékban küldene pénzt, akkor legrosszabb esetben hamis pénzt kapnék, vagy ennél még rosszabb is történhet? Ha be akarnám váltani bankban, és ott esetleg kiderülne,hogy hamis, nyomozást indítanának, vagy mi?

Aki nekem kicsit fura, az inkább ez a 45 dolláros utalási költség IBAN-on keresztül. Létezhet,hogy ennek ilyen magas az ára, ha tengerentúlról jön a pénz?

Érdekelne ez a Western Union is, amiről valamelyikőtök írt, de erről semmit sem tudok. Ez egy bank, vagy inkább olyan, mint a paypal? Ha én vagyok az eladó, akkor nekem kell-e valamit fizetnem a Western Unionnál? Hová kell mennem, ha Western Union-os számlát szeretnék nyitni? És ezt bárhol a világon lehet használni, vagy inkább csak tengerentúlról érkező / tengeren túlra menő pénzhez ajánlott?

Paypalra azért nem szeretnék regisztrálni, mert az eladóknak nem ingyenes a paypal, csak a vevőknek. Viszont ha esetleg van paypales imserősöm, oda szintén tudna utalni a vevőm, nem? És akkor a paypales ismerősöm átutalná az ő paypales számlaszámáról az én számlaszámomra a pénzt. Megoldható, nem?

2013. okt. 23. 20:01
 15/30 anonim ***** válasza:
Előre könyvelem, azt történne, hogy ő mondja, hogy feladta a pénzt és elkezd bombázni, hogy nagyon nagyon nagyon sürgős neki, küldd el. Aztán te sose látsz pénzt.
2013. okt. 23. 20:43
 16/30 A kérdező kommentje:

Na de várj, amíg fel nem veszem a pénzt, addig úgysem küldenék neki semmit. Ha pl. Western Unionra küldené, az is egyből látszana a számlámon, nem? Hogy tudna így átverni?

Amíg nincs a kezemben az összeg, addig milyen lehetősége van az átverésre?

2013. okt. 23. 20:48
 17/30 A kérdező kommentje:
Hiába sürgetne, ha a számlám azt mutatná,hogy nem utaltak.
2013. okt. 23. 20:49
 18/30 A kérdező kommentje:

Viszont ez a 45 dollár továbbra is irreálisan magasnak tűnik, nem akarom elhinni,hogy sima IBAN számlaszámra utalásnál ennyit kellene fizetnie a feladónak az utalásért mg akkor is,ha tengerentúlról jönne.

Viszont a Western Union 2100 forintos költsége (mert elvileg ennyi lenne az utalási költség) számomra megemészthető összeg, meg szerintem számára is az volna, úgy gondolnám, hogy ez egy járható út volna...

2013. okt. 23. 20:52
 19/30 anonim ***** válasza:
Addig semmi. De sokan hisznek a csalónak és elküldik a cuccot aztán baxhatják.
2013. okt. 23. 20:58
 20/30 anonim ***** válasza:
Egyébként mekkora összegű dolgot vett tőled és hol?
2013. okt. 23. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!