Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Külföldit kérhetek-e, hogy...

Külföldit kérhetek-e, hogy csekken utaljon?

Figyelt kérdés
Megvett tőlem egy holmit, de nem szeretném,hogy a bankkártyámra utaljon. Milyen más módon küldhet nekem pénzt? Hallottam arról,hogy akár csekken is. Ha valaki kapott már külföldről pénzt csekken, kérem, írja meg, hogyan valósul ez meg, illetve érdekelnének más egyéb módszerek is. Köszönöm!

2013. okt. 23. 18:50
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:

Bankkártyára nem lehet utalni, csak bankszámlára.

Ez veszélytelen, ha csak a számlaszámodat adod meg. És szerintem a legjobb módszer.

Másik lehetőség a Paypal.

Én a csekkel való szórakozást nem ajánlom, mert drága és sokáig tart.

Csak egy jó tanács! Kizárólag akkor add fel a cuccokat, ha már konkrétan nálad van a pénz! Nehogy a nigériai csalók áldozatává válj!

2013. okt. 23. 18:53
 2/30 anonim ***** válasza:
Miért nem akarod?
2013. okt. 23. 18:54
 3/30 A kérdező kommentje:
Tartok attól,hogy rám szállna az adóhivatal. Bár kicsi a valószínűsége.
2013. okt. 23. 19:08
 4/30 anonim ***** válasza:

Csekket ne fogadj el fizetségként. Azt levélben küldenék neked, könnyû hamisítani, általában egy hónap, amire a bankod be tudja szedni a számládra. És még az sem végleges, mert az úgynevezett visszkereseti jog alapján ha utólag kiderül, hogy probléma van a csekkel, bármikor viiszavehetik tõled! Akár jóváírás után is! A csekk elavult, csalók közkedvelt eszköze. Legjobb, ha elõre a számládra utalja és csakk akkor postázod az árut, ha a számládra került a pénz.

Amit meg kell adnod az ideutaláshoz:

- a bankod BIC (SWIFT) kódja

- és a számlád IBAN számlaszáma.

Mindkettõ rajta van a banki havi számlakivonatodon vagy a bankod megmondja neked.

Egyéb esetekben könnyen csalók áldozata lehetsz.

2013. okt. 23. 19:09
 5/30 anonim ***** válasza:
Ha nem számlára akarod, akkor marad a Paypal, vagy hogy adja fel neked készpénzként Western Unionon. De ne legyenek kérségeid, a hatóságok azt is ellenõrizhetik.
2013. okt. 23. 19:13
 6/30 anonim ***** válasza:
Ha csak nem milliós tételről van szó akkor nem kell tartani a NAVtól.
2013. okt. 23. 19:16
 7/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. okt. 23. 19:22
 8/30 A kérdező kommentje:
Most írt a vásárló, hogy ő szívesen elutalja előre a holmi árát borítékban, mert ha IBAN-on keresztül utal nekem, az - azt írta - neki 45 dollárjába kerülne, ás ezt nem akarná vállalni (megértem őt is).
2013. okt. 23. 19:31
 9/30 A kérdező kommentje:
*nem elutalja, bocsánat, elküldi borítékban!
2013. okt. 23. 19:31
 10/30 anonim ***** válasza:
Úgy érzem tuti kamu vevőbe futottál. De végül is küldje csak a pénzt, de amíg nem érkezik meg valami (elárulom, soha nem fog) addig az árut ne küldd el neki.
2013. okt. 23. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!