Miért hárítják át a bankok az adót, amikor ők tehetnek a válságról és levegő pénzt állítanak elő?
Szóval a bankok is úgy tűnnek,mint bármelyik cég,azt a látszatot keltik,hogy nekik is teher a bankadó,tehát áthárítják. De ez nem így van,mert a többi vállalkozás nem tud varázsolni tőkét, jövedelmet, nekik munkával és komoly rizikóval kell élniük.
De a bankok azok nem munkával és normális módon keresik a pénzt, hanem a tartalékráta rendszerrel,ami lehetővé teszi a levegő, semmi pénz előállítását,kikölcsönzését,ami neki pofon egyszerű. Szóval a bankok áthárítása az emberekre egy újabb pofátlan húzás, ahogy ezen emberek "fajtája" miatt kell az államoknak,embereknek nagy terhet cipelni.
17. ismét.
Kedves kérdező, bámulatos, hogy milyen sok tárgyi tévedést és finoman szólva is butaságot írsz le, ráadásul úgy, hogy arról szentül meg vagy győződve. Remélem ez csak a fiatal korodból és tapasztalatlanságodból adódik.
Gondolok, itt arra a részre ahol bizonygatod, hogy a bankok termelésre nem adnak pénz. Az, hogy szaksajtót nem olvasol a témában oké, de, hogy még a bankok reklámjait sem veszed figyelembe ahol a különböző cégeket csábítgatják magukhoz, hogy őket hitelezzék, már nem tudom hova rakni.
Az, hogy lehülyézel konkrétan, mert szerinted bevezették az eurót és a mai forint valójában euró, megint egy érdekes elmélet, hogy ne mondjak mást. Szeretném felhívni a figyelmed az úgynevezett deviza piacra, ahol adhatod-veheted TE is ezt a két devizát. Ha úgy lenne, ahogy állítod, ezen a nyílt és szabad piacon ugyan annyit érne egy euro, mint egy forint, de ma ez úgy néz ki, hogy 300 forint ér 1 eurót. Így nem értem honnan veszed az állításodat. És mielőtt erre az lenne a válaszod, hogy a bankok és zsidók csinálják ezt, hogy több pénzük legyen, gondold át, ha két deviza nem ugyan azon az árfolyamon mozog, hogyan lehetne ez a kettő valójában egy és ugyan az a deviza?
A 3. ponton, amit írtál még te sem gondoltad át rendesen. Azt írod, ami igaz is, hogy a bankok a gazdasági növekedés szerves részét képezik. Ez vitathatatlan úgy látom szerinted is. Végre egy közös pont.
De ami megint logikai bukfenc a részedről: „ha azt akarják,hogy a gazdaság fellendüljön, legyen értékteremtés,akkor nyomnak pénzt a gazdaságba, ha válságot akarnak,akkor kifonják a pénzt”. Megint vitatni fogod amit mondok, de gondolj csak a reklámokra vagy add ki magad egy cég tulajdonosának és ülj be egy bankba, hogy te mondjuk egy ipari esztergagéphez szeretnél hitelt felvenni, az XY. Kft. tulajdonosa ként. Tehát ha a bankok termelésre nem adnának pénzt, akkor miből vennék meg a cégek a termelő eszközüket? Miből lenne a növekedési fázis?
Utolsó mondatodat tényleg komolyan gondolod? A bankok szerinted csak azért hiteleznek, hogy az övék legyen a meghitelezett ingatlan, autó vagy vállalat?
21. válaszoló!
Nagyon egyszerűen megérthető,miért az euró 300 amikor a forint 1, mert úgy van nyilvántartva,vezetve mintha ha forint lenne, ahogy a pl a svájci franknál. Amikor a svájci frankot hitelezték akkor csak az árfolyamot kapcsolták a forinthoz, a devizát nem,hisz nem is volt valós frank hitelezve, csak az árfolyam volt más.
Az, hogy mi az euró bevezetésének dátuma, értelmetlen kérdés. Az eurót ugyanis már évek óta bevezették Magyarországon. Itt legfeljebb a névleges forint, azaz a denominált devizaként működő félfüggetlen pénz feladásának dátuma van még hátra. Jelenleg az euróval együtt annak denominált változata, a névleges-forint is jelen van. Az új helyzetben már nem lesz forgalomban denominált forint, és egyedül az euró marad a hivatalos fizetőeszköz. Amikor már csak euró lesz forgalomban, akkor veszi kezdetét a magyar gazdaságban az euró diktatúrája.
A bankok hitelezéséről egy adalék:
A magánhatalomként működő Pénzkartell, és a tulajdonában lévő bankrendszer, teljes mértékben elszakadt a termelőipar növekedésének a finanszírozásától és a reálgazdaság növekedésétől. Élősködő ragadozóként abból húz elsősorban hasznot, hogy az értékelőállító termelőgazdaság rovására csak a rövidlejáratú, gyors és nagy jövedelmet biztosító tevékenységeket hajlandó hitelezni. A termelőgazdaság hitelezése természetesen sok munkával, gonddal és kockázattal jár, de értéket egyedül a termelő-szektor állít elő. A pénzügyi-szektor hozzájárulása az értékek előállításához ZÉRÓ!
Tény az, hogy a kereskedelmi bankok a XXI. században túlnyomórészt már csak más pénzügyi intézményeknek, kockázat-fedezeti alapoknak, ellenséges vállalati felvásárlásokkal üzletelő spekulánsoknak, biztosítótársaságoknak, ingatlanforgalmazó cégeknek, valamint külföldi devizában végzett spekulációs tranzakciókhoz, kamatozó külföldi pénzüzletekhez, továbbá számítógépeken keresztül bonyolított kereskedelmi programokhoz, és ehhez hasonló (gyakran egzotikus) ügyletekhez nyújtanak hiteleket. Egyes sikeres ipari nagyvállalatok kikerülik a bankrendszert úgy, hogy saját megtakarításaikból finanszírozzák fejlesztéseiket, a kutatási tevékenységet és a modernizációt. Az ehhez szükséges likvid összegeket pedig saját kibocsátású értékpapírokkal, vállalati kötvényekkel, kereskedelmi váltókkal finanszírozzák.
Az államok feletti Pénzkartell azonban – nyílt és rejtett hálózatai révén – gondoskodik arról, hogy a szerencsejáték kaszinóvá átalakított globális pénzrendszerben mindig a nyerő oldalon maradjon. Most a Pénzkartell és kereskedelmi bankjai nemcsak azt követelik az egyes államoktól és kormányoktól, hogy azok közpénzből fizessék meg hazárd pénzbefektetéseikből keletkezett veszteségeiket, hanem hogy engedélyezzék is e hazárd pénzügyi tranzakciók folytatását. Ehhez arra van szükség, hogy megmaradjon az eladósodott államok, vállalatok és magánszemélyek fizetőképessége és a bankárokat semmilyen veszteség ne érje. Hallani sem akarnak arról, hogy a pénzrendszer és a termelőgazdaság működtetői „együtt sírjanak és együtt nevessenek” azaz kölcsönösen viseljék a veszteségeket is.
2es válaszoló! A videóban minden szó igaz. De ha szerinted nem akkor az a te bajod.
Akik pedig engem lesajnálnak,amiért össze-vissza írok a levegő hitelről annak ajánlom a bankszövetség elnökének nyilatkozatát,ami azt támasztja alá,hogy eddig levegő pénzt hiteleztek.. (tudom én vagyok a hülye)
Patai:megszűnik Magyarországon a likviditásimport, a hitel-betét arány a rendszerben 100 százalékra fog beállni, csak azt a pénzt tudják majd kiosztani a bankok, amit a betétesektől beszednek.
"ami azt támasztja alá,hogy eddig levegő pénzt hiteleztek.."
"Patai:megszűnik Magyarországon a likviditásimport, a hitel-betét arány a rendszerben 100 százalékra fog beállni, csak azt a pénzt tudják majd kiosztani a bankok, amit a betétesektől beszednek. "
Alapvető probléma, hogy nem is érted, amit olvasol. Segítek: Ez a mondtad NEM AZT JELENTI, hogy "levegőt" hiteleztek a bankok.
"(tudom én vagyok a hülye) "
Kiválóan látod a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!