Van még olyan, hogy vki egy tartozás miatt börtönbe menjen?
ja igen, az eszközkezelőt írtátok. persze h megnéztem. hát nem semmi feltételeknek kell megfelelni.
olan, mintha egy konkrét emberre lett olna megírva.
a szerződés legyen 2008.12.31. előtti.
1 v több gyerek legyen a háztartásban, aki után családi pótlék jár.
a hitelt felvevő vagy a házastársa! igazolhatóan legyen rászoruló, azaz kapjon vmi szociális segélyt.
hát én 1 évvel később vettem fel a hitelt. nem vagyunk házasok, és szoc. segélyt sem kapunk. gyerekünk nincs, ilyen körülmények között soha nem is lesz. szeretnék hozzámenni a páromhoz, 8 éve vagyunk együtt, de sajnos úgy állunk, hogy egy fehér kosztümöt sem tudnék venni, amiben bemegyek az anyakönyvvezetőhöz, meg egy 10 fő alatti családot sem tudnánk megebédeltetni egy étteremben. ere most egyébként azt mondták, h jó, h nem vagyunk házasok, mert úgy a végrehajtó egy csomó mindent elvihetne, amit a párom vett évekkel ezelőtt és van róla papír.
köszönöm a válaszaitokat még egyszer, azt hiszem, itt nincs jó megoldás és marad az öngyilkosság. ha nincs hol laknom és hajléktalanként fizetni kell, akkor minek éljek?
ha ti még nem kerültetek bele ebbe a csapdába, tanuljatok mások hibáiból és soha ne vegyetek fel egyszerre több hitelt. mi is azt hittük, hogy mi majd mások leszünk és nekünk menni fog. ment is az elején, csak egy váratlan dolog miatt megcsúszott minden és sose tudtuk helyrehozni.
Én 40 éves vagyok. Volt házam, de válópernél feleztünk, és a fél ingatlanból nem tudtam új ingatlant venni magamnak, így albérletben élek 28 éves korom óta. Mindig dolgoztam, sosem voltak anyagi nehézségeim. Lett volna lehetőségem az életem során többször venni házat magamnak de ahhoz hitelt kellett volna felvennem 15-20 évre.. Volt hogy a bankban ültem, és az ügyintéző lelkesedve magyarázta, hogy miért lenne jobb ha svájci hitelt vennék fel.. Mert ugye nem mindegy hogy havi 55 ezret fizetek vagy havi 25 ezret.. Nem értettem soha a közgazdasághoz a banki ügyekhez. Laikusként csak annyit kérdeztem hogy de miért van a forint alapú hitelnél és a svájci hitelnél ekkora visszafizetési különbségek ha ugyanannyit hitelt vennék fel, és ugyanannyi időre kéne visszafizetnem. Nem tudott választ adni. Mivel pisztolyt nem szegeztek a homlokomhoz, megköszöntem a tájékoztatót és kijöttem a bankból úgy hogy nem vettem fel hitelt.
Igaz itt vagyok 40 évesen még mindig albérletben, de hitelek nélkül.
Nem akarok senkit sem bántani, de ahogy nekem sem, gondolom neked sem és a sok hitelesnek sem kényszerítették a hitelek felvételét..
Te éltél vele. Kaptál is, és akkor nagyon jól jött neked.. Végül is csak azt kell visszaadnod ami sosem volt a tied..A kölcsönt..
Hidd le, nem fog összedőlni a világ ha albérletben fogsz élni, és nincs lakásod..
Csak a mosógépes történetre reagálnék. Nagyszüleinknek sem volt mégis volt tiszta ruhájuk kézi mosástól.
Pont ugyan olyan mint a devizahitel, a családi csöndnek is az apró részleteiben van az igazság.
Persze, hogy nem halnék bele, ha albérletben élnék. Épp azt írtam, hogy egy albérletre sem lesz pénzem, ha még a fizetésemet is vonni fogják.
Nem, nem tartottak fegyvert a fejemhez. Csak szerettem volna egy saját ingatlant, és később összeházasodni a párommal és szülni egy gyereket. Ezt szerintem az emberek 99%-a saját lakásban képzeli el. MErt azt csinosíthatja, alakíthatja, míg az albérletet nem. Kifizetsz tízezreket egy festésre, tapétázásra, járólapra, új fürdőkádra, meg hasonlókra, és másnap eladják a fejed felől az albérletet. Vagy szólnak, hogy költözz ki, mert rokonnak vagy barátnak van szüksége a kéglire, és ő is kifizet ugyanannyit, mint te, de akkor már inkább a barát lakjon benne, mint egy idegen. Az albérleteket nem tudjuk sajátunknak tekinteni, és megmondom őszintén, nem akartam úgy indulni az életben, hogy egy bérelt lakásba szülök gyereket. Ugyanis sokan úgy vannak vele, hogy ugyanannyi a havi bérleti díj, mint a hitel, akkor már inkább a sajátomra költsem. Aztán ha jön a csőd, egyiket sem tudja az ember fizetni! Na, ezért vettük fel a hiteleket több százezren. Mert jóhiszeműek voltunk, és nem gondoltuk, hogy ez lesz ebből az országból. Nem egészen csak azt kell ám visszafizetnem, ami sosem volt az enyém, hiszen az esetek nagy részében sokkal többet kell, mint amit ideadtak.
A mosógépes dologról: szerintem ez ma már annyira alap, hogy az utolsó cigányoknak is van. Igen, nagyanyáink kézzekl mostak, de vagyük már figyelembe, hogy nagyanyáink nem güriztek reggeltől estig az irodában vagy a gyárban, hanem volt 10 gyerek, és otthon voltak, csak a nagyapáink dolgoztak. Azért 50-70-90 évvel ezelőtt kicsit más volt a helyzet. Kemény asszonyok voltak, az biztos. De ma már ne tekintsük azért luxusnak a mosógépet, mert az nem életszerű!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!