Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Elhagytam a bankkártyámat...

Elhagytam a bankkártyámat valószínűleg már múlt héten de most vettem csak észre. Nincs rajta pénz, így vissza tudnak élni vele valahogy?

Figyelt kérdés
2013. júl. 24. 16:40
 1/2 anonim ***** válasza:
Mindenesetre azért én letiltatnám....
2013. júl. 24. 16:48
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs a kártyához tartozó számlán pénz nem tudnak levenni róla, vásárolni vele.

Viszont ha ne adj' Isten a mágnescsíkról valahogy lemásolják az adatokat, később használhatják.

Vagy ha a számadatokat felírják, később neten, PIN kód nélkül használhatják.

Nem nagyon életszerű, hogy egy lopott, talált kártyával hetekkel, hónapokkal később akarnak visszaélni, de lehet, hogy a jövőben használni fogod azt a számlád és én nem lennék nyugodt, ha valakinek lenne hozzá egy eszköze, hogy hozzáférjen.

Illetve az sem kizárt, hogy aki nem tudja használni, mert nincs rajta pénz, egy-két hónap múlva eldobja, valaki akkor találja meg és megpróbálja használni. Akkor meg már lehet, hogy tartasz a számlán pénzt.

Szóval letiltanám mindenképpen. Vannak számlacsomagok amik esetében ez ingyenes, de ha nem ingyenes, akkor is.

Ha nagyon nem kell a számla meg is szüntetheted, bár kártyaelvesztés miatt, megszüntetni számlát túlzás.

Amúgy melyik banknál vagy? Esetleg diákszámlás? Hátha tudok konkrétabbat írni.

2013. júl. 24. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!