A nagybáttyám Ausztriában 7 éve átírta a betétkönyvét a nevemre. Nem jelentettem. Most kivettem és itthoni bankba szeretném tenni. Elévült? Lesz ebből bajom?
Az adó jellegű tartozások nem évülnek el.
Ajándékozási illetéket kellett volna fizetned utána.
Az átutalásos dolog stimmel, de nekik (a gyerekeidnek) attól még SZJA-t kellene fizetni utána, hiszen nekik ez jövedelem.
Sztem ne reklámozd senkinek, és akkor nem fog kiderülni.
Ha az APEH mégis kérdezi, mondd azt, h az utcán találtad. ;-)
A jogi fórumon kaptam egy ilyen választ: A takarékbetét ajándékozása illetékmentes. Ha banki átutalással ajéndékoz (feltüntetve, hogy ajándék), akkor az is illetékmentes (mivel ez is takerékbetétnek minősül).
Az adótartozás nem évül el (írta valaki) Éppen a volt miniszterelnök adóügye (Fittelina, Momentana) kapcsán hallotam, hogy azért utasították vissza a feljelentést mert elévült.
Na akkor hogy van ez???
Azt tudtam, hogy a takarékbetétkönyv ajándékozás (gyerekeimnek) illetékmentes. Azt is, hogy a bankszámla is annak minősül. Azt nem tudtam, hogy jelentési kötelezettségem van. 2002 februárjában be kellett volna jelentenem, hogy kaptam. Azóta több mintt hét év telt el. Tehát szerintem elévült. A bankszámláról történő ajándékozást nem tudtam, hogy utaláskor meg kell jelölni, hogy ajándék. De szerintem ha úgy megy a dolog akkor törvényileg tiszta. Ugye?????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!