Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A nagybáttyám Ausztriában 7...

A nagybáttyám Ausztriában 7 éve átírta a betétkönyvét a nevemre. Nem jelentettem. Most kivettem és itthoni bankba szeretném tenni. Elévült? Lesz ebből bajom?

Figyelt kérdés
A másik, hogy ezt az összeget a gyerekeim között akarom szétosztani. Úgy tudom, hogy ha banki átutalással adom nekik a pénzt akkor nem kell ajándékozási illetéket fizetnem. De jelentési kötelezettségem van. Így van ez????
2009. okt. 22. 12:25
 1/4 anonim ***** válasza:

Az adó jellegű tartozások nem évülnek el.

Ajándékozási illetéket kellett volna fizetned utána.

Az átutalásos dolog stimmel, de nekik (a gyerekeidnek) attól még SZJA-t kellene fizetni utána, hiszen nekik ez jövedelem.

Sztem ne reklámozd senkinek, és akkor nem fog kiderülni.

Ha az APEH mégis kérdezi, mondd azt, h az utcán találtad. ;-)

2009. okt. 22. 14:09
 2/4 anonim ***** válasza:
Ja. :) Vagy menyasszonytáncból lett! :)
2009. okt. 22. 14:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha bankba teszed a pénzt,láthatóvá teszed!
2009. okt. 24. 14:18
 4/4 A kérdező kommentje:

A jogi fórumon kaptam egy ilyen választ: A takarékbetét ajándékozása illetékmentes. Ha banki átutalással ajéndékoz (feltüntetve, hogy ajándék), akkor az is illetékmentes (mivel ez is takerékbetétnek minősül).

Az adótartozás nem évül el (írta valaki) Éppen a volt miniszterelnök adóügye (Fittelina, Momentana) kapcsán hallotam, hogy azért utasították vissza a feljelentést mert elévült.

Na akkor hogy van ez???

Azt tudtam, hogy a takarékbetétkönyv ajándékozás (gyerekeimnek) illetékmentes. Azt is, hogy a bankszámla is annak minősül. Azt nem tudtam, hogy jelentési kötelezettségem van. 2002 februárjában be kellett volna jelentenem, hogy kaptam. Azóta több mintt hét év telt el. Tehát szerintem elévült. A bankszámláról történő ajándékozást nem tudtam, hogy utaláskor meg kell jelölni, hogy ajándék. De szerintem ha úgy megy a dolog akkor törvényileg tiszta. Ugye?????

2009. okt. 25. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!