LTP, melyiket válasszam?
Fundamenta és OTP lakástakarék között gondolkozom. 20 éves vagyok, legalább egy 20 ezrest szeretnék kötni. OTP LTP-nél közel 15% EBKM van míg Fundamentánál ez 11 alatt van. Mindkettőnél 150 Ft-os havi számlavezetési díj van. Viszont az OTP-nél most 12 ezer forint a számlanyitás (ha jól értelmeztem, mivel most van egy junior számlám ez ennek a fele) Valamint minél rövidebb futamidőt kötök annál jobban megéri az LTP. Ez is OTP-nél jobb 3 év 9 hónap, Fundánál 4 év 4 hónap. Fundánál az összes költség alulról karcolja a 40 ezer forintot, ami igen betesz egy ilyen dolognak szerintem. Kérdés, hogy van-e valami ami felett elsiklottam, ami miatt mégsem az OTP lakástakarék lenne a számomra megfelelő?
Hitelben nem gondolkozom, ezért csak is a Hozam Plusz csomag jöhet szóba.
Mindhárom pénztárral volt már szerződésem (most is 3 élő szerződésem van), így gyakorlatból mondom a tapasztalatom:
Soha nem pont 48 hónap múlva lesz szükséged LTP összegére, mert a lakás vagy telek vásárlási lehetőségek időben változóak, ezért fontos hogy idő előtt milyen feltételekkel lehet igénybe venni.
OTP-t nem ajánlom, mert átvertek és folyamatosan átverik a szerződőket: 2006 óta Általános Szerződési Feltételekbe írták, hogy nem adnak áthidaló kölcsönt, azaz nem lehet idő előtt felhasználni a szerződéses összeget. mégis ezt hazudják az üzletkötők.
ERSTE-t sem ajánlom, mert azt is nyitottam a pénztár indulásakor (2011), és ott is azt ígérték, hogy lesz áthidaló 2 év múlva legkésőbb. Most 2014 van és banki nyilatkozatom van arról, hogy év végéig semmiképpen nem adnak áthidalót.
A Fundamenta volt az egyetlen pénztár ahol már 2010-ben is kaptam áthidaló kölcsönt a LTP szerződésemre és idén is kapok(2014), és amibe betörlesztették a lejáró LTP-t a futamidő+3 hónap végén. Természetesen az áthidaló kölcsön kamata nem 3,9% hanem 6,9%, de csak arra az időszakra amíg le nem jár a LTP szerződés és be nem törlesztődik. Azután 3,9%-al megy tovább a hitelrésze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!