LTP, melyiket válasszam?

Figyelt kérdés

Fundamenta és OTP lakástakarék között gondolkozom. 20 éves vagyok, legalább egy 20 ezrest szeretnék kötni. OTP LTP-nél közel 15% EBKM van míg Fundamentánál ez 11 alatt van. Mindkettőnél 150 Ft-os havi számlavezetési díj van. Viszont az OTP-nél most 12 ezer forint a számlanyitás (ha jól értelmeztem, mivel most van egy junior számlám ez ennek a fele) Valamint minél rövidebb futamidőt kötök annál jobban megéri az LTP. Ez is OTP-nél jobb 3 év 9 hónap, Fundánál 4 év 4 hónap. Fundánál az összes költség alulról karcolja a 40 ezer forintot, ami igen betesz egy ilyen dolognak szerintem. Kérdés, hogy van-e valami ami felett elsiklottam, ami miatt mégsem az OTP lakástakarék lenne a számomra megfelelő?

Hitelben nem gondolkozom, ezért csak is a Hozam Plusz csomag jöhet szóba.

2013. júl. 5. 13:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Mi lesz a lakáscél a megtakarítás lejáratakor?
2013. júl. 5. 15:04
 2/12 A kérdező kommentje:
Részletkérdés, van egy félig kész házunk, tehát a pénznek mindenképpen lesz helye.
2013. júl. 5. 15:05
 3/12 anonim ***** válasza:

Ok, így valóban részletkérdés, a lényeg, hogy legyen Neked, vagy valamelyik közeli hozzátartozódnak lakáscélja.

Szerintem ebben az esetben az OTP LTP a jobb, mert olcsóbb a nyitási díj. (A 12.000Ft-os számlanyitási díjat is el lehet kerülni, ha vállalod az OTP-nél a feltételeket.)

2013. júl. 5. 15:55
 4/12 A kérdező kommentje:
Szörnyűek a feltételek. 8 éves futamidőnél már egyenesen bukok rajta.
2013. júl. 5. 16:54
 5/12 anonim ***** válasza:

Összetéveszted az akciót a Fundamentáéval.

Az OTP-ben és az ERSTE-ben bizonyos folyószámla csomagokhoz és 4 év hűségvállaláshoz van kötve a díjmentesség, futamidő nincs kikötve, illetve van olyan állandó akció is, amikor Klubkártya esetén díjmentes a nyitás.

2013. júl. 5. 21:16
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha biztos vagy abban, hogy nem fogod érni a hitelt, én a helyedben nem lakástakarékban gondolkodnék. Vannak ettől sokkal rugalmasabb és magasabb hozamot generáló lehetőségek.
2013. júl. 6. 22:23
 7/12 A kérdező kommentje:
Milyen lehetőségek?
2013. júl. 7. 01:14
 8/12 anonim ***** válasza:
Erre én is kíváncsi vagyok, milyen olyan lehetőségek vannak, amik GARANTÁLTAN hoznak minimum évi 15% hozamot, mert olyan lehetőségeket én is tudok, amikben "LEHET" a hozam ennek a sokszorosa is, de garancia nincs rá.
2013. júl. 7. 09:58
 9/12 segitek_ válasza:

Azt azért ne felejtsük el hozzátenni, hogy az OTP számlanyitási akciója nyilván nem jár csak úgy, a számlanyitáskor aláíratnak veled egy kötelezettséget, amivel lemondatnak mindenféle jogodról, amivel módosíthatod a szerződésedet pl. havi befizetések csökkentése, növelése, vagy akár fel is függeszthető egy évre. Nem tudom mire térhet még ki pontosan az szerződés, de nem érdemes nem átnézni az utolsó, illetve az összes lapot, amit eléd raknak. Tehát "ingyen" nem adnak semmit ott és mindennek ára van, az "ingyenesnek" is.

A másik, hogy szerintem ha a Fundamentánál kötsz egy 4 éveset, akkor azzal még hozamban igen jó, vagy bár a 4. év végén 4,9%-ot hoz, szóval érdemes, akkor 2x 4 éveset kötni, mint 1x 8 éveset.

2013. júl. 13. 15:17
 10/12 anonim ***** válasza:
15.17-es. Az OTP-nél az 50%-os számlanyitási akciónak semmilyen feltétele nincs, tehát "csak úgy" jár.
2013. júl. 13. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!