Melyik bankot válasszam? 19 éves vagyok, OTP Junior? Annyira megoszlanak a vélemények.
Hát OTP-t semmiképp. Miért? Drága. Az átutalás 241 forint minimum, holott szinte mindenhol ingyenes. Például.
Én kapcsolatban állok a CIB-el, ERSTE-vel és az AXA-val. Mindhármat tudom ajánlani. CIB-nél a számlavezetés 50 forint havonta, a bankkártya 500 forint körül/év. Kérhetsz VISA Inspire-t, az jó netre is, ugyan annyi az ára. ERSTE teljesen ingyenes, de ha interneten is szeretnél fizetni, akkor internet kártyát kell igényelni ami 600 ft/év. Az AXA is teljesen díjmentes, és ott még neten használható dombornyomott MasterCard-ot is adnak, ingyen. Ilyen sehol máshol nincs, és diáknak se kell lenned (tehát hosszú távra is jó). Hátránya, hogy direkt bank, tehát például nincs 24 órás ügyfélszolgálat és a fiókokban készpénz forgalom sem, tehát csak utalással kerülhet rá pénz.
Stb...
Mind más és más, találd meg azt, amelyik neked a leginkább megfelel.
(Ahol a legkisebb felárú az utalás és alacsony a havidíj. Téged csak főleg ezek érintenek az elmondásod alapján.)
Első egészen jókat ír. Néhol kiegészíteném:
ERSTE-nél Visa Electron kártya van ingyen, azzal is lehet neten fizetni, ahol elfogadják (pl. PlayStore elfogadja).
AXA: Valóban igen jó, azonban április 15-től az összes kártya fizetős lesz ( nem is kicsit), úgyhogy azt már nem éri meg nyitni.
Nekem is jelenleg ez a két számlám van, de az AXA-s kártyákat tavasszal vissza fogom adni. Mint írtam, én megvagyok neten az ERSTE-sel is.
Szóval az ERSTE-t ajánlom én is. Ingyenes az utalás is, ha ügyesen csinálod.
A CIB-et is sokan dicsérik, nagyon nem néztem utána, mert nem akarok még havi 50 forintot sem fizetni. De tény, hogy nem Electron kártyát adnak / hanem rendes VISA-t/, így akinél ez a szempont, annak jó.
Az AXA-hoz tegyük hozzá, hogy így csak a diák számlacsomagokhoz képest lesz magasabb díjú, a többi számlához viszonyítva még így is bőven megérheti.
Nekem például MS World kártyam van nálunk, annál (forgalomtól függően) 0,5-2%-ot visszatérítenek a kártyás vásárlásokból, ami nekem havi pár ezer forintos tétel, szóval még mindig a bank fizet nekem, és nem fordítva. A rendkívül magas látra szóló kamatról nem is beszélve.
Tény, hogy a kérdezőnek így nem lesz jó, mivel várhatóan a forgalma és az egyenlege is alacsony.
Írta is, hogyha ügyesen csinálod. Te például nem úgy csináltad.
A Diákszámlán vagy? Ott tényleg nincs havidíja sem.
Havi díj, kártya díj nincs. Havi egy saját automatás pénzfelvét ingyenes, a többi saját automatából 52 Ft + 0,52%, idegen automatából 314 Ft + 1,15%. Azért ez elég drága. Utalás interneten 22 Ft/alkalom, ha csak a bankkártyához kérsz SMS szolgáltatást, az díjmentes.
Előnye a nagyobb fiókhálozat, az ingyenes SMS, hátránya a drága készpénzfelvétel, illetve, hogy fizetsz az utalásért.
Neked sikerült pont az Erste Diákszámla legdrágább részét "kihasználni".
Csak olyan rossz olvasni ezeket a csúnya szavakat, de ez azt is jelenti, hogy számlanyitás előtt nem néztél utána a dolgoknak, igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!