Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha havonta összesen kb.1...

Rewop kérdése:

Ha havonta összesen kb.1 milliot szeretnék tenni a számlámra kézpénzből és elutalni a vásárolt áru ellenértékeként, akkor milyen tipusu bankszámlát kellene nyitnom, hogy a legminimálisabb költségeim legyenek?

Figyelt kérdés

2013. júl. 1. 23:38
 1/3 anonim ***** válasza:

Tudnod kell, hogy ha készpénzt fizetsz be bankszámlára, annak eleve van kezelési költsége.

További fontos dolog, hogy próbáld a vásárlásaidat a bankkártyával kiegyenlíteni (akár online a weben), mert a bankkártyás fizetés majdnem mindenütt ingyenes.

Tovább csökkentheted a költségeidet, ha annál a banknál nyitsz számlát, ahova átutalsz: a bankon belüli átutalások esetleg még lehetnek ingyenesek.

Minden más esetben költséggel jár az átutalás.

Ezt a költséget csökkentheted, ha az átutalást internetbankon keresztül indítod: az általában olcsóbb, mint papír alapon a bankban.

Számodra az lenne a legmegfelelőbb, ha az átutalás díja fixáras lenne. Régebben az AXA-nál volt ilyen bankszámla: az átutalás díja 360 Ft/db volt, az átutalt összegtől függetlenül. A 3 ezrelékes banki tranzakciós adó, amit állam bácsi lesápol: emiatt ezektől a konstrukcióktól elbúcsúzhattunk.

Bankszámla választáshoz ajánlom ezt: [link]

2013. júl. 2. 08:05
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, de ezekkel tisztában vagyok. Konkrét megoldásra lennék kíváncsi. A linkelt kalkulátorral az a baj, hogy azt nézi mennyi jövedelem érkezik a számlámra és mennyit veszek le, nekem nem érkezik rá jövedelem. Vállalkozásról lenne szó. Megveszek árukat, de itt csak átutalással tudok fizetni, nekem viszont kézpénzben fizetnek, ez a gond.
2013. júl. 7. 09:33
 3/3 anonim ***** válasza:
Vállalkozáshoz árukat csak vállalkozói számláról vehetsz...
2014. dec. 12. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!