Egy újonnan alapított kft-nek mennyi a legminimálisabb, de onnantól állandó költsége?
Köszönöm, sajnos kihagytam, hogy nekem nincs kedvezményes lehetőségem.
Azt nem tudom, hogy ha a nyugdíjas apukámat betenném, akkor hogy festene ez a járulékosdi?
Ha nincsen konkrét terved, akkor ne jusson eszedbe céget alapítani, mert az alapítás pillanatától fizetned kell min 60-80 ezret havonta és nem tudsz megszabadulni tőle évekig, mert az Apeh nem enged majd kiszállni és hamar több millás adósságod lesz!!!!!!!!!!!!!!!!
Remélem, hogy segítettem.
Most alapítottunk kft-t.Az ügyvédi költség durván 90 ezer, a havi fix kiadás, könyvelő 40, járulékok 40, feltétlen kell csináltatni munkavédelmissel valami papírt ami 90-től fölfelé, ennek meg kell leni 90 napon belül, bérlünk raktárat havi 110+ rezsiért, telefon költség, és miegymás, és az árukészletről még nem is beszéltünk, ha ugye kapcsolódik a tevékenységi körhöz... Tehát sok. Ja és az első hónap után megvolt a behívó APEH revízióra....
Számítógép, számlázó program stb...
Atttttyaúristen!!! Ezek nagyon ijesztő dolgok. Akkor ezek szerint nem üres vinnyogás az, hogy ha valaki azért nem mer cégalapításba fogni, mert túl macerásnak, és egyoldalúan felelősségteljesnek látja?
(Azért a havi 40 könyvelésre nem sok egy kicsit???)
Látod, hogy itt az előttem író példája, hogy amint belefogsz egy vállalkozásba, rögtön át fognak b@szni !!!
Hiszen rögtön az ügyvéd átverte, hiszen 30ezerért lehet kft-t alapítani, azaz a teljes költsége munkadíjjal és mindennel együtt jelenleg 28ezer FT !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Másodjára a könyvelő húzta le HAVI(!) negyvenezerre már kezdésnek!!!
Ez évi félmillió Ft, de borítékolom, hogy rövidesen emelni fogja az árát, mert látja, hogy lehet.
Amúgy nekem havi 6ezerért könyvelnek, de a tíz-tizenötezer Ft/hó még reális lehet érte.
Tehát így kezdjél bele valamibe...
Remélem, hogy kicsit felnyitottam a szemedet
és segítettem ezzel.
Előző vagyok. Lehet engem palimadárnak nézni, a könyvelő , és ügyvéd miatt, de amíg nem láttok bele, finomabban is lehetne véleményt nyilvánítani. Lehet könyvelőt találni sokkal olcsóbban, de okulva húgom vállalkozásából, ahol a mostani könyvelőnk közös, és évek óta nem tudták semmiért megbüntetni, mert normálisan végzi munkáját, és kötelességén felül figyelmeztet minden apró részletre , addig nekem ez megéri. Előtte voltak neki is olcsó könyvelői, köztük olyan is akinek még a saját fiát is száz ezrekre büntette az Apeh a hiányosságok végett....
28 ezer kft alapításnál sántít. Max az illetékek jöttek ki belőle.
Azért vannak olcsó ÉS normális könyvelők is. Csak nagyon meg kell válogatni, kiben bízol meg.
A többi, raktárbérlés, stb. a tevékenységi körhöz kapcsolódik. Tehát ha te mondjuk az otthonodban gyöngyöt fűzöl vagy programozol, sokkal olcsóbban jössz ki, mintha nyitsz egy hipermarket méretű üzletet :)
A cégalapítás tényleg lehet olcsó, vannak erre szerződött cégek, de ez különben sem volt kérdés, mivel ez egyszeri költség.
A lényeg, hogy legminimálisabban a könyvelő plusz akkor esetedben a járulékok a minimális költség.
(...az egyik előzőnek...)
Sajnálom azt, akit annyira megvezetnek, hogy nem lát tovább az orránál...
(...és még meg is magyarázza a bizonyítványát!)
Az meg, hogy mennyire vág meg a könyvelőd, az a ti magánügyetek!!!
A hozzáértésén és a tudásán múlik a dolog, nem pedig az árán!!!
"OLCSÓN" IS VAN NORMÁLIS, LELKIISMERETES KÖNYVELŐ!!!
Természetesen a netet sem kell tudni használni, így bemásolok egy napi reklámhirdetést a cégalapítási árakról(cím nélkül).
A tények sajnos makacs dolgok!
Bt., Kft. cégalapítás:
23.000 Ft + ÁFA
Illeték: 15.000 Ft
Garantáltan nincs több költség!
Bt., Kft. cégmódosítás:
19.000 Ft + ÁFA
Közzétételi díj: 3.000 Ft
Bt., Kft. üzletrész átruházás:
28.000 Ft + ÁFA
Közzétételi díj: 3.000 Ft
A kollégámnak és a testvérének van egy Kft.-je, építőipari munkákat végeznek, és szükség volt egy hivatalos keretre. A gazdasági légkör gyengélkedésének köszönhetően nem nagyon megy az üzlet. Így, elmondása szerint, bevétel nélkül havi 30 ezer forintjába kerül a cég fent tartása.
12 ezer (könyvelő) + 18 (4 órára bejelentett testvér)= 30 ezer
Gondolom erre még rájön az adó a bevételek után.
A kérdés az, hogy tényleg lehetséges, hogy ilyen árak mellett működtessünk egy céget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!