Maestro kártya mennyire elfogadott?
Unicreditnél tegnap kaptam meg a Maestro bankkártyám.
Van rajta kód, neten lehet használni elvileg.
De tényleg nem annyira elfogadott neten illetve boltokban sem vagy ez csak régi szöveg és ma már az?
A bolti fizetéssel eddig sem volt gond, itthon mindenhol használható.
A gond a netes fizetéssel van, mert a Maestro a Mastercard "gazdaságos" változata, tehát szűkebb használatra lett kitalálva. Nevezetesen az ATM használatra és a bolti fizetésre.
Első:
Kár, hogy egy ilyen kérdésben is csak a kormányt és a jobb oldalt tudod szidni. Téged minősít meg azokat akiket támogatsz.
Na mondjuk őket már nem kell minősíteni...
Nem kell, mint mondtam ők mondták:
"Nem kell, mint mondtam ők mondták: "
Ebben egy kanyi szó sincs se bankadóról se tranzakciós adóról. A kártyakibocsátó jutalékot fizet a banknak a tranzakciók után. Ennek a kötelező mértékét törölték el, és azt sem a magyar kormány, hanem az EU-s szabályozás. A piacon kisebb Visa pedig nem bírja az árversenyt a naggyal.
Nem vagyok balos, én szeretem Viktor, a dohánykoncessziós dologog miatt, éppen most tömi hatalmasra a zsebemet, mert a dohányosok nem vesznek cigit, így az én üzletem nő:D
Másik, a jutalék díjakból veszik le a tranzakciós díjat. A bankok tovább hárítják azt, az ügyfélre, és a kártyaszolgáltatókra is. Csak ezt így nem lehet kimondani, mert akkor borulna a bili. Nagy veszteség a Visa az országnak, mivel így, csak egy cég marad, tehát nem lesz verseny. Az árak fikszek lesznek.
"éppen most tömi hatalmasra a zsebemet, mert a dohányosok nem vesznek cigit, így az én üzletem nő:D "
Nikotintapaszt árulsz vagy mi? :)
Maestro amúgy elfogadott. Sőt, vannak országok ahol szinte csak az a divat, pl. Benelux államokban van ahol csak az jó, de talán máshol is. Fura a Mastercardhoz és Visahoz szokott embernek.
Valami hasonlót...
Én Visahoz vagyok szokva 10 éve már...mindegy majd kint nyitok számlát...
3-as:
Meddig kell még eltűrnünk, hogy ha valaki egy rosszalló megjegyzést tesz erre a zsarnoki kormányra, akkor rögtön balosnak titulálják? Kicsit unalmas, de egyúttal bosszantó is már ez az egydimenziós gondolkozás.
Ha unalmas az egydimenziós gondolkodás, akkor próbálj meg kicsit értelmesebben gondolkodni.
A szocliberális 8 év gondolom nagyon szép volt. Miattuk került olyan mélyre az ország ahova. Békeidőben ekkora pusztulást ország nem nagyon ért meg.
2010 óta ebből próbálja a kormány felhozni, még ha nem is könnyű feladat. És jelentős sikereket értek el.
De, tényleg ne politizáljunk egy ilyen kérdésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!