Internetes fizetéskor, ha megadom a mastercard kártyám kártya számát, és kártya biztonsági kódomat, átverhetnek?
Az eladónak semmiképp sem add meg. Amikor átdob fizetni banki oldalra, az rendben van, többnyire. A HUF->EUR váltást a saját bankod csinálja, általában egész jó árfolyamon. A vásárlás és a váltás ÁLTALÁBAN ingyen van. Az, hogy végül megérkezik-e a termék egy másik kérdés. Ha megbízható az oldal, ahonnan veszed, akkor igen.
Paypal regisztráció viszont ingyenes. Igaz amikor fizetsz az egy kicsit drágább, mert nem a bank, hanem a PP vált át, elég magas árfolyamon. Viszont SOKKAL biztonságosabb, például ha e-bayen veszed és nem érkezik meg a termék, akkor visszakapod a pénzt. Ugyanezt kártyánál nem tudod eljátszani.
Kis pontosítás az átváltásról:
Ha euróban fizetsz, nem a bank váltja át a pénzt, hanem a MasterCard. A mindenkori árfolyamot itt találod: [link]
Ha PayPallal fizetsz, akkor lehet választani, hogy forintban terheljék e meg a kártyát, vagy euróban. Előbbi esetben a PayPal váltja át a pénzt, utóbbi esetben újfent a MasterCard. A MC árfolyama jellemzően jobb, mint a PP.
A fizetéssel kapcsolatban én is azt tudom mondani, hogy ha egy bank honlapján fizetsz ( vagy a PP honlapján (ha jól tudom, PP-on keresztül lehet fizetni fiók nélkül is), akkor a tranzakció biztonságos és valószínűleg nem fognak visszaélni az adataiddal ( értsd: én nyugodtan fizetnék úgy).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!