Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi történhet ilyenkor, akár...

Mi történhet ilyenkor, akár le is csukhatják a páromat?

Figyelt kérdés
Párom a volt feleségével vett fel szabad felhasználású hitelt amit azóta se fizettek vissza. Már majdnem 2 millió forint a tartozásuk. Párom nevén egy háznak az 1/5-öd része van. Egyéb tulajdona nincs. A volt feleségnek sincs tulajdonában szinte semmit. A behajtók kb. fél éve jelentkeztek egyszer, azóta semmi... Bejelentett munkahelyük nincs, fizetni a hitelt nem tudják. Mi az eljárás ebben az esetben??
2013. jún. 14. 18:04
 1/7 anonim ***** válasza:
64%
Le nem csukják, csak növekedni fog a tartozás a kamatok miatt.
2013. jún. 14. 18:06
 2/7 anonim ***** válasza:
17%

"Bejelentett munkahelyük nincs"

Miért nem bejelentett jövedelme van?

Nem lenne egyszerűbb fizetni mint mindig a kiskapukat keresni.

Nő a tartozás, a hitelt eladják a végrehajtóknak és majd az állandó lakcímükön lévő tárgyakon behajtják egy részét.

2013. jún. 14. 18:12
 3/7 A kérdező kommentje:
Az összes pénzt a volt feleség vásárolta el, berendezések, szekrénysor, gáztűzhely stb... amik mind ott is maradtak nála. Párom nem tud és nem is akar fizetni. De ez más téma, a kérdés arra vonatkozik, hogy milyen következményekkel járhat ha nem fizetnek. Amit le tudnak foglalni az durván 200.000 Ft értékű cucc, de mi lesz a fentmaradó 1,8 milliós tartozással?
2013. jún. 14. 18:35
 4/7 anonim ***** válasza:
62%
Ha oda van bejelentve ahol te laksz akkor a behajtók elvihetik azokat a cuccokat amiket nem tudsz számlával igazolni hogy a tied. Szóval szerintem vedd rá hogy fizessen. Nem bejelentett munkahelye van? Mert ha igen akkor fizesse abból ha meg nem menjen el dolgozni. Nem fogják elfelejteni csak lesz belőle egy szép kis összeg amit vonni fognak a fizetéséből ha lesz bejelentett munkahelye vagy ha örököl akkor abból.
2013. jún. 14. 18:40
 5/7 A kérdező kommentje:
Most tervezzük az összeköltözést az én lakásomba...elvihetik az én cuccaimat is??? Számlám nincs semmiről, a bútoromat még kb 10 éve vettük, a tv-t ismerőstől vettem az ágyat kaptam, stb stb...
2013. jún. 14. 18:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, hogy igen, ha oda van bejelentve. Meg gondolj bele, különben mindenre azt mondaná hogy nem az övé.
2013. jún. 14. 19:23
 7/7 anonim ***** válasza:
43%
Szülei lakását megörökli azt fogja bukni, vagy majd a nyugdíjából vonják, miközben pár évente az állandó lakcímét is kiürítik.
2013. jún. 14. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!