Hol érdemes most bankszámlát nyitni?
Ha preferálod a magyar bankokat és szereted az olcsóságot, akkor Gránitbank.
Ha nem, akkor nem tudom, külföldi bankokban nem bízom, se nem szeretem őket.
Ha érdekel és konkrét kérdéseid lennének, írj nyugodtam.
A kérdésed alapján lehetetlen megmondani, hogy számodra melyik bank, melyik konstrukciója lenne az előnyös. Az előző hozzászóló a Gránit Bankot ajánlja, pár hónapja én is azt ajánlottam, de az új számlacsomagok már nem feltétlenül kedvezők annyira, mint más bankok konstrukciói. A betéti kamataik viszont még mindig kimagaslók.
Ha havonta van 150 ezer forint bevételed, ami a számlára érkezik => [link] <= Ekkor minden tranzakció ingyenes.
Ha havonta legalább 4 tranzakcióval legalább 50 ezer forintot felveszel, átutalsz, vásárolsz => [link] <= Itt a vásárlás ingyenes, az átutalásnál csak a tranzakciós adót hárítják át, a KP felvétel pedig havonta 2 alkalommal összegtől függetlenül 135 forint. (A legolcsóbb bankkártya éves díja 2606 forint.)
Ha semmilyen bevételed nincs => [link] <= Itt semmilyen feltétel nincs, a számlavezetés ingyenes csak a kártyának van éves díja (1 évben 1490 forint, aztán 2990 forint). A vásárlás ingyenes, átutaláskor minimum 50 forintot, de maximum a 0,2%-os tranzakciós adó maximumát hárítják át, a készpénzfelvétel pedig havonta az első 2 esetben a tranzakciós adó 0,3%-os mértékével egyezik meg.
Kedves előző!
Ha a banki háttereket is nézzük, akkor a Raiffaissen nem biztos megoldás, mert több éve nyereségtelen, és lehet az OTP rá is kitűzte a felvásárlási szándékát, nem csak az MKB-ra.
Erste is veszteséges egy ideje.
# 3:
Nem értem, hogy a Raiffeisen vagy az Erste veszteséges működése milyen szinte befolyásolja azt, hogy JELENLEG melyek a legkedvezőbb bankszámlakonstrukciók. Nem életünk végéig kell bankot választani, hanem ki kell választani a legkedvezőbb konstrukciót most, aztán ha változnak a feltételek és más jobbat nyújt, át kell menni oda.
Nem azt írtam hogy életünk végéig, de az OTP jelenleg bankfelvásárlásokon gondolkozik, amiben esélyes résztvevő a Raiffaissen is.
Ha most szeptembertől megveszi, akkor a kedves kérdező, csak szeptemberig élvezi a számla előnyeit? Mert fene tudja hogy az OTP utána milyen kondíciót szab ki.
K&H-ról én nem tudom, szerintem jobban jársz az említett Sztár csomaggal a Gránit Banknál.
nem, csak tudom hogy a külföldi bankok nem viselik jól a magyarországi helyzetet.
Ha halgattad volna pl. Csányi Sándort (otp "egyik" tulajdonosát), ő is megmondta, azok a bankok, akiknek anyabankjuk van, vagy nem magyarok, nagyon megszívták ezt a rendszert).
De nyugodtan nyiss Raiffaissen-t, vagy Erste-t, Cib-et ezek közül valamelyiket, vagy valamelyikeket úgyis megveszi az OTP.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!