17éves vagyok szeretnék bankszámlát nyitni hol érdemes?
én egy évvel vagyok idősebb, és a Gránit Banknál eddig olcsóbb számlát nem találtam.
A sima bankkártya 1490ft.
A készpénzfelvétel első két alkalommal csak 0,2%, 3. alkalomtól 200Ft+0,2%.
Átutalás csak 0,2% vagy 0,3%.
Nyitás, fenntartás 0Ft.
Netbank 0Ft.
Ügyfélszolgálati idő átlagban 2-3 óra. (külső e-mail.) Netbankon belüli ügyfélszolgálati idő átlagban kevesebb mint 20 perc.
Gránitbankkal kapcsolatosan mindenre tudok válaszolni, jelenleg ennél olcsóbb (tranzakcíós adók miatt), nincs.
Például Erste mindjárt olcsóbb ezen a téren, mint a Gránit bank. A kártya diákoknak ingyenes, a bankon belüli átutalás ingyenes, más bankba 23 Ft.
A készpénzfelvétel (kártyával) havonta egyszer ingyenes, utána mondjuk drágább, mert 0,55% + 52 Ft.
Számlavezetés és netbank meg ugyanúgy ingyenes.
Jó, mondhatod, hogy 2. készpénzfelvétel drágább, mint a Gránitnál, de minden más meg olcsóbb, és a Gránittal szemben az Erstének vannak fiókjai is, meg ATM-jei, mert a Gránitnak van 1 fiókja összesen, meg országosan kb. 10 darab ügyfélszolgálati pontja, ahol pénztár nincsen.
Az Erste egyébként csak egy példa volt, de MKB, Unicredit és CIB sem drágább a Gránitnál, és mindegyik egészen más kategória mind a fiókhálózat kiterjedésében, mind a múltjukat, megbízhatóságukat tekintve, a Gránit inkább takarékszövetkezet kategória egyelőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!