Az a tervem, hogy minden hónapban beraknánk valamennyi pénzt (még számolgatom, hogy mennyit bírnánk majd el), és mire 18 éves lesz, legalább lenne valami kis induló pénze. Lehet, hogy nem sok, de több a semminél. Más csinált ilyet? A baba kötvényt nem tudom, hogy mi, de sokan írják, hogy jobb a bankszámla. Ötletek, tapasztalatok?
Köszönöm előre is!
2013. jan. 8. 16:07
1/10 anonim válasza:
Mi a lányunknak ösztöndíj programot nyitottunk. 18éves korában kiveheti és tanulmányra költheti. Havi 20ezer megy rá. Ezen kívül kötöttem magamra plusz 1 életbiztosítást, ami pont 18éves korában jár le... és a párom is kötött 1 újat!
2013. jan. 8. 16:10
2/10 anonim válasza:
Szerintem igen, a babakötvényt nyisd meg mert az állam utal rá valamit az elején de én abba nem fizetnék hanem egy külön számlára.
2013. jan. 8. 16:14
3/10 anonim válasza:
Nem vagyok a híve annak, hogy bármi egy kiskorú nevén legyen, mert ha gond van nagyon nehéz hozzányúlni. Inkább a saját nevünkben takarékoskodok, és majd odaadom neki ha szüksége lesz rá.
Velem pl. akaratukon kívül nagyon kicsesztek a szüleim, hogy egy lakást, amiben a nagypapám élt, 14 éves koromban a nevemre írattak. Emiatt nem tudtam felvenni 2.400 ezer Ft Szocpolt, azzal meg semmire nem mentem, hogy a lakás a nevemen volt. Így is, úgy is most az enyém lenne, hogy szegény nagypapám meghalt (anyukám gondolom most is nekem adná).
2013. jan. 8. 16:17
4/10 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy írtál. Az életbiztosítást nem veheti ki a 18. kor betöltésekor, ugye? Csak ha veled, Pároddal egyszer 100. évesen majd valami baj történik, ugye?
2013. jan. 8. 16:18
5/10 Golan Trevize válasza:
Előző jól írja: ne legyen a gyerek nevén semmi.
Az én tanácsom az, hogy ne bankba tedd, hanem hosszú távú megtakarítást kezdj el. Sokkal jobb a hozama, mint a banki kamat. Ezen kívül kamatadó-mentes is.
Haleleseti kedvezményezetett beírhatsz, de ide sem a gyereket célszerű megadni, egyébként meg a te neveden fusson, mert bármi történhet, és így akkor is hozzá fogsz tudni férni a pénzedhez.
Babakötvény csak annak jó, aki nem akar többet félretenni, mint amennyit ott lehet. (Maximalizálva van a betehető összeg.)
2013. jan. 8. 16:21
6/10 anonim válasza:
Első vagyok! Az életbiztosításnak van 1 lejárati ideje! Amikor ő még tervben sem volt, akkor már kötöttünk mind2-n. De arra ugye a párom és én vagyunk a kezdeményezettek, ha bármi történne! Ha most történne valami, akkor az amit újjonnan nyitottunk pluszba, arra már a lányunk a kedvezményezett! Ha nem lesz semmi baj, amit remélek, akkor 18 év múlva lejár az életbiztosítás, és amennyit befizettem, nagyjából annyit is kapok vissza, persze azért a bank kicsit levesz, de ez nekem biztonság is volt, hogy ha bármi történik, nem mind1! Szóval, ha lejár, akkor neki adjuk és "azt kezd vele amit akar" ! De szerintem is ha megtakarítást akarsz, akkor a saját nevedre...
2013. jan. 8. 16:54
7/10 anonim válasza:
Egyre inkább úgy tűnik, hogy az első Unit-linked életbiztosításról beszél, amit köztudomásúan nem szabad kötni.
2013. jan. 8. 18:32
8/10 anonim válasza:
A babakötvénynek van értelme!
Kapsz rá negyvenvalamennyit, amit megőrzi a reálértékét a gyerek 18 éves koráig.
Sima eegonos életbiztosításunk van! A gyerek ösztöndíj program amit kötöttünk pedig megtkarítás, csak annyi a különbség a simától, h ha bármi történt velünk, a bank tovább fizeti és a gyerek rendesen megkapja, ha 18éves! :)
2013. jan. 8. 20:02
10/10 anonim válasza:
Vannak már a piacon olyan programok, amiket a gyerekek valamikori taníttatására vagy bármi másra az évek során apránként félre lehet tenni. Én is ilyet kötöttem anno a keresztlányomnak. Ha érdekel, akkor jelentkezz!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!