Melyik banknál érdemes bankszámlát vezetni? Nekem az egyik épp most vont le 6200 kártyadíjat, csak néztem mint Jani a moziban? Érdemes váltani, vagy mindegy mit választasz?
Érdemes.
Én is most váltottam,eddig ingyenes volt szinte,most meg azzal kezdte hogy kártyadij,számlavezetési dij,eddig nem is volt ilyen.
Kerestem,a mostanira ha érkezik 120ezer/hó,akkor nincs számlavezetési dij,első évben ingyenes a kártyadij,utána 1600/év,átutalásnál és kp levétnél csak a 0,1 %-os tranzakcios adó van (mig az előbbinél 260Ft+0,1%)
Érdemes váltani.
Az, hogy neked melyik a legmegfelelőbb, sok mindentől függ. (pl. havi kp felvételek száma, fizetés és megtakarítás nagysága, kártyás vásárlások stb.) A bankok honlapján érdemes a kondíciós listákat böngészni.
Egyébként a 6200 ft kártyadíj teljesen "normális", ezt úgy értem, hogy a dombornyomott kártyák éves díja elég sok (bár ez így is túl soknak tűnik). Érdemesebb lenne talán egy másik kártyát kérni, ami olcsóbb. (pl. Maestro, Visa Electron)
Már létezik bankszámla "kalkulátor" is, amivel kiderítheted, hogy melyik bank melyik számlacsomagja lenne megfelelő (biztositas.hu). De ha rendszeresen olvasol indexet/origót, illetve néha belenézel ezeknek a pénzügiy rovataiba, ott is voltak mostanában tanácsok bankszámla-választáshoz. Nem tudom melyik banknál kerül 6200-ba a kártyadíj, de még a legdrágábbnak mondott OTP-nél sem ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!