Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Melyik a legmegbízhatóbb...

Melyik a legmegbízhatóbb bank? és van olyan lehetőség hogyha elhagyom mondjuk a személyim és besétál vele valaki a bankomba akkor ne adják meg neki a jelszavam stb?

Figyelt kérdés
Csak mert nekem elég odaadnom a személyim a bankba nem kell se jelszó se egyéb. tehát tulajdonképpen se hogy se lehessen hozzájutni a pénzemhez csak mondjuk egy jelszóval. Illetve a bankokban mekkora összegig vagyok biztosítva? bocsánat az összefüggéstelen hülye kérdésekért csak nem nagyon értek hozzá...:D
2013. máj. 16. 12:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szerinted mire találták ki a fényképeket az igazolványokon? Mellesleg jelszavakat nem adnak csak úgy meg.
2013. máj. 16. 12:30
 2/12 anonim ***** válasza:
Hogy a kérdésed másik felére is válaszoljak: egyik bank sem jobb a másiknál, mert mindenhol magasak a biztonsági követelmények.
2013. máj. 16. 12:32
 3/12 A kérdező kommentje:
fénykép... és mi van ha túlságosan is hasonlít a két ember? nem kötekedni akarok csak tényleg valami olyan megoldást keresek ami tuti biztos!
2013. máj. 16. 14:02
 4/12 anonim ***** válasza:

Alapvetően a fényképes igazolvánnyal és az aláírásoddal tanúsítod mindenhol, hogy te vagy az, aki. Illetve szoktak kérni egy bankszámlaszámot vagy bankkártyát. Magyar bankok között csak privát bankoknál tudok elképzelni valami hasonló jelszavas megoldást, a nagyoknál sehol nincs ilyen.

Amit tudsz tenni, hogy ha elveszted a személyidet, akkor a rendőrségnél bejelented minél hamarabb, majd a banknak is jelzed ezt. Ha a jelzés után vesznek le tőled pénzt, akkor teljes mértékben megtérítik a károdat, ha előtte, akkor pedig mehet a pereskedés, ami elég kétes kimenetelű.

2013. máj. 16. 14:13
 5/12 A kérdező kommentje:
értem. hát ez sz*r ügy. pedig valami más az elképzelésem. itthon még annyira sem tartanám az értékem. azt a keveset ami van...:D tulajdonképpen elég ha az ember elhagyja a személyiét és ugorhat mindene...
2013. máj. 16. 14:24
 6/12 anonim ***** válasza:
Még mindig nem látod be, hogy önmagában egy személyi igazolvány nem elegendő ahhoz, hogy lenullázzák a számládat. Gondolod, hogy az igazolványodat ellopó ember castingot tart ahol a te hasonmásodat keresi? ugyan már. A másik meg az aláirás, amit nem lehet leutánozni. A harmadik meg az, hogy minden bankban tucatnyi kamera van, azok alapján bárkit meg lehet találni. De gondolom a tények nem érdekelnek téged, hiszen aki fél annak kár beszélni.
2013. máj. 16. 14:39
 7/12 A kérdező kommentje:
sajnos lassan nem tudom mondani neked úgyhogy leírom még egyszer.: én már vettem fel pénzt (és utaltam is el) PUSZTÁN A SZEMÉLYIMMEL! még a jelszót se tudtam! unicreditről beszélek amúgy.
2013. máj. 16. 14:46
 8/12 anonim ***** válasza:
Igen, pusztán a személyiddel, mert az a te személyid volt ami alapján nyilvánvaló volt, hogy te vagy az. Más bankokban sem kérnek tőled többet. A saját arcod és a saját aláirásod hitelesit téged. EBBEN NINCS SEMMI KOCKÁZAT.
2013. máj. 16. 14:52
 9/12 A kérdező kommentje:

értem csak arra akartam kilyukadni hogy arra apellálni hogy vajon a másik személy mennyire hasonlít rám az nem túl jó. mi van ha a bankos csaj nem éppen éles szemű?:D persze tudom hogy ennek az esélye még a minimálisnál is kevesebb de akkor is... az aláírásomat meg minden harmadik senki kopra lemásolná.

végül is teljesen mindegy. ha úgysem tudok mást csinálni akkor marad ez a megoldás. köszönöm a válaszokat!

2013. máj. 16. 15:00
 10/12 Frontosa ***** válasza:

Kamerával minden rögzítve van.

Melyik az a hülye, aki talál egy személyit és bemegy minden bankba megkérdezni, hogy van-e ott számlája? Rögtön gyanús?

Mégha pont rá is trafál és tegyük fel hogy az aláírása is egyezik, valamint kísértetiesen hasonlít rád, akkor kinek éri meg börtönbe jutni ezért?

Üdv,

2013. máj. 17. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!