Melyik a legmegbízhatóbb bank? és van olyan lehetőség hogyha elhagyom mondjuk a személyim és besétál vele valaki a bankomba akkor ne adják meg neki a jelszavam stb?
Alapvetően a fényképes igazolvánnyal és az aláírásoddal tanúsítod mindenhol, hogy te vagy az, aki. Illetve szoktak kérni egy bankszámlaszámot vagy bankkártyát. Magyar bankok között csak privát bankoknál tudok elképzelni valami hasonló jelszavas megoldást, a nagyoknál sehol nincs ilyen.
Amit tudsz tenni, hogy ha elveszted a személyidet, akkor a rendőrségnél bejelented minél hamarabb, majd a banknak is jelzed ezt. Ha a jelzés után vesznek le tőled pénzt, akkor teljes mértékben megtérítik a károdat, ha előtte, akkor pedig mehet a pereskedés, ami elég kétes kimenetelű.
értem csak arra akartam kilyukadni hogy arra apellálni hogy vajon a másik személy mennyire hasonlít rám az nem túl jó. mi van ha a bankos csaj nem éppen éles szemű?:D persze tudom hogy ennek az esélye még a minimálisnál is kevesebb de akkor is... az aláírásomat meg minden harmadik senki kopra lemásolná.
végül is teljesen mindegy. ha úgysem tudok mást csinálni akkor marad ez a megoldás. köszönöm a válaszokat!
Kamerával minden rögzítve van.
Melyik az a hülye, aki talál egy személyit és bemegy minden bankba megkérdezni, hogy van-e ott számlája? Rögtön gyanús?
Mégha pont rá is trafál és tegyük fel hogy az aláírása is egyezik, valamint kísértetiesen hasonlít rád, akkor kinek éri meg börtönbe jutni ezért?
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!