Vatera behajtó cége 300ft miatt 4000ft-ot követel a vatera fele rendeztem már a tartózásom de ez a cég nem hagy békén és akarnak 4000ft adminisztrációs dij befizetését. Ma jött egy levél , hogy polgári peres eljárás előtti felszolitás. Szerintem csak kamu az egész mivel nem ajánlva jött csak igy bedoba ami elvileg nem is jelent semmit olyan mint ha nem is lenne.. Gondolom sok ember bedöl ennek , vagy télleg igaz lenne? 300ft-ért képesek beperelni ? vélemények?
Én a helyedben gyorsan kifizetném azt a rühes 4ezret, mert hamarosan rád lőcsölik a bírósági illetékeket is...
Általában ezek a behajtó cégek nem szoktak kamuzni, sőt komoly ügyvédi háttérrel dolgoznak, minden lépésüket jogszabályokkal tudják alátámasztani.
Minél tovább vársz, annál nagyobb költségeket és kamatokat tudnak rád számlázni!!!
2009. szept. 22. 03:26
2/15 anonim válasza:
Sose lesz ebből per. Ugyanaz, mint a parkolásnál. Nem győzték hangoztatni a tévében, hogy ha nem ajánlva jön, akkor dobd a kukába. De ne is reagálj rá semmilyen formában, mert azzal elismered, hogy megkaptad.
2009. szept. 22. 07:24
3/15 anonim válasza:
Én nem hagynám reagálás nélkül. Válaszolj, hogy már befizetted a tartozásod, így nincs alapja az Őáltaluk kért összegnek. Másold le a csekket és faxold el.
2009. szept. 22. 09:45
4/15 A kérdező kommentje:
csak a vatera felé rendeztem a tartozásom a 300ft-ot és közöltem velük hogy kifizettem meg hogy tanuló vagyok nem érdekel amit csinálnak. de ők hajtogatják h az adminisztrácios dijukat 3700ft nekem kell kifizetnem . biztos perelnek de nem ilyen összegnél hanem akkor amikor a jutalék már tőbb ezer száz ezer ft.
2009. szept. 22. 14:02
5/15 anonim válasza:
Én nem vagyok ügyvéd de úgy tudom hogy ilyen esetben attól függ a dolog hogy mikor rendezted a tartozásod. Ha a behajtó cég már átvette az ügyed kezelését és küldött egy levelet 4000 ft -ról akkor utána hiába fizeted ki a Vaterát, tartozol a behajtónak is. Ha már az előtt kifizetted a Vaterát hogy elküldték a levelet akkor elvileg nem tartozol a behajtási cégnek. egyéb infókat és storykat innen olvashatsz: [link] Itt felteheted kérdéseidet is és ingyen segítenek. De Én is azt javaslom fizesd ki őket. Nem olyan nagy összeg ez de felhízhat 15 - 20 ezerre is. Ha nem többre.
2009. szept. 23. 21:52
6/15 anonim válasza:
Mivel az adott személy semmilyen kapcsolatban nincs az adósságkezelő céggel (behajtócég sic! nincs hazánkban), így furcsa lenne, ha ők követelnének...
Amennyiben faktorált tartozásról van szó, akkor a vaterának fizetett összeg "ablakon kidobott pénz", mert ekkor csak az engedményezett felé lehet teljesíteni. Amennyiben csak behajtás okán került a céghez az összeg, úgy az eredeti jogosult felé tudsz teljesíteni, és csak vele állsz kapcsolatban.
Kérj a vaterától igazolást, hogy MEGSZŰNT-E a követelésük. Ha igen, akkor ezt mutasd be az adósságkezelő cégnek, azt nyasgem.
2009. szept. 23. 23:04
7/15 anonim válasza:
"Mivel az adott személy semmilyen kapcsolatban nincs az adósságkezelő céggel (behajtócég sic! nincs hazánkban), így furcsa lenne, ha ők követelnének"
Ajánlom mindenkinek (főleg a tisztelt kommentelőnek)mielött bármilyen szolgáltatást vesz igénybe, hogy olvassa el a szerződési feltételeket. Ott tisztán le van írva, hogy a követelést a creditforte kezeli, ha nem fizetsz akkor őket bízzák meg, hogy szerezze vissza a pénzét. A követleés kezelésnem meg ára van.
Idejében kell fizetni és kész...
2009. dec. 8. 10:32
8/15 anonim válasza:
ha nem tudják behajtani, visszaadják a vaterának a követelést. én befizettem végül, szintén 1000 Ft alatti és ráadásul már rendezett összegre vetették ki az admin díjat. ez van.
2010. márc. 18. 19:56
9/15 anonim válasza:
Nézzetek már utánna hoyg egyáltalán létezik ez a cég?
Mert a honlapja elég bóvli..
Be van ez jegyeztetve??
Sztem átverés az egész!!
2010. jún. 9. 00:31
10/15 anonim válasza:
Az ok, hogy harmadik fél részére átadhatja a díjat. De vajh' a vatera ÁSZF-je tartalmazza ezt a díjtételt? Hogy a követeléskezelésnek mi az ára? Mert ha nem, akkor igencsak "túldimenzionált" az összeg. A bíróság a levelezés költségeit szokta megítélni még a végrehajtóknak is...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!