Megéri átváltani a Cib bankra?
K&H trambulin számlám van, illetve megtakarítási számlám is, ami valami 6,4%-ot kamatozik kb.
A cib bank mennyivel olcsóbb(főként átutalások, sms értesítés, netbank terén)?
És ott is van valami megtakarítási számla, vagy hasonló?
milyen kamatokkal?
A páromnak a cibnél van folyószámlája, szóval tudok mesélni. Nincs számlavezetési díj. Ez nagyon jó lenne, de mellette nincs számlakivonat se. Van netes elérés, de az információk csak három hónapig megtekinthető, szemben a Raiffeisennel (itt van az enyém), ahol például egy évig. Van sms értesítés is ingyen a cibnél.
A cibes Visa bankkártyával nem lehet fizetni, ugyanis egyik gépen sem lehet lehúzni, még nejlonzacskóval sem. Többször kerültünk már így kellemetlen helyzetbe. Ez nem csak saját tapasztalat, mert a múltkor láttunk egy embert, aki ugyanígy nagyon kellemetlenül érezhette magát a pénztárnál.
A bankon belül is elég nehéz elintézni dolgokat. Csak két példa a páromtól: szüneteltetni szerette volna a diákhitelt, ezért bement a bankba. Az ügyintéző előbb nem talált semmit a diákhitelre vonatkozóan, majd mégis közölte, hogy elintézte, és nem fog a párom következő félévben kapni. Kissé meglepődtünk, amikor megjelent az összeg a számláján. Ezután valahogy sikerült szüneteltetnie. Legutóbb előtörlesztést szeretett volna befizetni, ennekk elintézéséhez két ügyintézőre volt szükség, mert az első azt sem tudta, hogyan kell csinálni. Most majd bankkártyát szeretne a párom cserélni (Mastercardot például), kíváncsi vagyok, hogy ezt milyen huzavona után sikerül majd elintézni.
Én nagyon nem ajánlom neked, viszont a Raiffeisent igen. Megbízhatók, segítőkészek, bármit szeretnél elintézni, azonnal tudják, mi a teendő. Ha pénzügyi kérdésed van, tanácsot is adnak.
nos, számlakivonat az nem lényeg, a k&h-nál is vissza mondtam.
a fizetés mondjuk gázos lehet akkor kártyával.
Megtakarítási számla van ott? az lenne talán a legérdekesebb a számomra.
Egyébként az visszatartó erő, h se cib, se raiffeisen banknak nincs túl sok automatája, bár a k&h-nak is csak vagy 3-4...
Ha 26 év alatti vagy, akkor a Cibezz számlával nagyon jól jársz. A számla ingyenes, a tranzakciók ingyenesek, kétszer a készpénzfelvétel is ingyenes.
Az első válaszoló nem tudom, hogy mit csinál, de én a CIB-es kártyám eddig mindig mindenhol tudtam használni, Amerikától Japánig kivétel nélkül. Soha nem kerültem kellemetlen helyzetbe.
Az, ha valaki nem ért a bankügyekhez, még nem azt jelenti, hogy a bank a hibás (tipikus példája a diákhitel ügyintézése, mert ahhoz a CIB-nek semmi köze nincs. Nem ő szünetelteti a folyósítást, nem ő intézi az újraindítást. Egy dologban segít: az igénylést befogadni, mert azt hitelesíteni kell. De utána te kizárólag(!) a diákhitel központtal állsz szerződésben, nem a CIB-bel, így az, hogy segíteni próbáltak intézni vele kapcsolatosan valamit, az csak a jóindulatuk volt.)
Nekem a céges számlák, a családom és az ismerőseim többségének is CIB-es számlája van :) és eddig tényleg semmi rossz tapasztalat nincs.
Első vagyok.
Na a Raiffeisennek egy nagy előnye, hogy - számlacsomagtól függően - 2-3 ingyenes levételt biztosít bármelyik bank automatájából.
Ezt a megtakarítási számlát a bankban kéne megkérdezni. Ha viszont a cib mellett döntesz, akkor semmiképp se Visa kártyát igényelj, mert az tényleg nem használható.
Megint első vagyok, reagálnék a harmadiknak. Mondjuk a Diákhitel központ nem foglalkozik ilyennel. Az előtörlesztést is a bankban kell fizetni, nem közvetlenül a központba. De akkor a kedves bankoskisasszony is megmondhatta volna a páromnak, hogy keresse meg a központot, ha nekik semmi köze hozzá. Ugyanez vonatkozik az előtörlesztés kezeléséhez, amihez két ügyintéző kellett. Az a véleményem, hogy egy olyan intézményben, ahol pénzzel dolgoznak, igazán illene az alkalmazottaknak nyomon követni a változásokat.
Harmadrészt azt sem értem, hogy egy bankban 14 és 18 év között miért nem lehet folyószámlát nyitni. Ugyanis amikor én mentem még 18 éves korom előtt a diákmunka miatt számlát nyittatni, közölte velünk az ügyintéző, hogy náluk csak 14 alatt és 18 fölött lehet számlát nyitni. Igaz ez már jó két éve volt, de ezt azóta sem értem.
Ha előveszed a diákhitel szerződést, akkor légyszíves mutasd meg, hogy melyik pont alapján van az, hogy a diákhiteled a CIB-hez tartozik. Az a Diákhitel Központtal jött létre, és EGYEDÜL A DIÁKHITEL KÖZPONT foglalkozik ezzel. A pénzt bankból tudod átutalni, mert MNB számlára nem tudsz kp-t befizetni. De BÁRHONNAN utalhatod a hitelszámládra, amelyet NEM a CIB vezet - csak eljár. Minden ügyet a DH Központtal tudsz intézni (fenn vannak a nyomtatványok a honlapjukon is).
Az meg, hogy egy ügyintéző nem érti a dolgát, az tényleg nem minősíti azonnal a bankot. Mindenhol vannak hozzáértők és kevésbé hozzáértők.
A Raiffeisen sem rossz bank, azonban nekem a céges tapasztalatom az, hogy a CIB sokkal rugalmasabb, mint a Raiffeisen. Ezért is döntöttem a CIB mellett.
Azt a részét megint nem értem, hogy miért nem tudod használni a VISA kártyád? A CIB abszolút korlátozásmentesen bocsátja ki a kártyákat (ellenben pl. az OTP-vel), ha a kártyád használhatatlan, az nem a bank sara megintcsak, hanem a kártyaközponté (a VISA-é), de nem hinném, hogy a VISA rendszeresen hibázna. Talán kicsit utána kellene menni a dolgoknak, hogy miért is nem tudod használni a kártyád.
Persze egyik bank sem "leányálom", hiszen mindnek vannak hibái, nyűgei. És egyik sem "igazán értünk van."
Ne váaszd a cIB-et, nekem eddig csak a gondom volt velük. megbízhatatlanok, önkényesen változtatgatják a kondíciókat, persze nm az ügyfél javára, nehézkes a személyes ügyintézés. Én csak ellenezni tudom!
A Raiffeisen elég jó, de szerintem a K&H-val sincs semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!