Devizahitelt érdemes forinthitelre átváltani?
Úgy értem,hogy a kezdeti 35ezer/hó törlesztőrészlet,már 55ezer/hó,illetve annál jóval magasabb is alkalmanként!
Forinthitellé váltása esetén honnan tudhatom meg,hogy mennyi havi részletre számíthatok?
A banktól. :)
Egyébként a forinthitel törlesztőrészlete nem lesz kisebb sokkal, mint amennyit most fizetsz. Több bank oldalán is szétnéztem, letöltöttem kalkulátorokat és hasonlókat, ezt mutatja az összkép. Több bank is emelte a kamatot, illetve szigorította a feltételeket a hitelkiváltáshoz az elmúlt napokban.
Minden bizonytalan, változatlanul nehéz okosnak lenni.
Jelenleg amikor legmagasabb a devizakockázat, azt jelenti, hogy a fennálló tartozásod is a legmagasabb. Ilyenkor nagyon nagy veszteséget rögtön realizálsz, ha átváltod a hiteledet forinthitelre. Azt akkor érdemes, ha a devizakockázatból szeretnél menekülni, és olyankor, amikor erős a forint.
Ha a devizahiteledet végtörleszteni szeretnéd a fix árfolyamon (tehát nem átváltani), akkor más, azt jobban megéri megfontolni, ha a miatt szeretnél forinthitelt felvenni. Akkor viszont tisztázni kell a fedezetet, van-e elég hely a hitelnek a lakás hitelbiztosítéki értékét nézve pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!